Jump to content

Novoosnovana obitelj na području od posebne države skrbi


lea85

Preporučene objave

Poštovani,

2007 godine smo ja i tada nevjenčani suprug 1.put podnjeli zamolbu za stambeno zbrinjavanje te sam kod javnog bilježnika ovjerila izjavu da se skidam sa zajedničkog kućanstva sa mamom i bratom,znači kada je mama dobila stan od 45m nije dobila za mene kvadrate.Nakon vjenčanjai rođenja djetea priložili rodni list kćerke.Suprug je bio u obnovi s roditeljima,obnova iz temelja tzv.6 kategorija jer je bio maloljetan.Rekli su nam u Reg.uredu da nemamo pravo na stan jer je suprug bio u obnovi,prebacili smo se na temelju njihovog savjeta na zamolbu za drž.zemljište i materijal da bi nam rekli da od toga neće još skoro biti ništa jer je kriza.Ponovo smo se prebacili na zamolbu za stan i opet ista priča jer imamo kao odbijenicu iz 2007 god.koju nikada nismo vidjeli jer su nam rekli da je nisu stigli ispisat.Kada ih pitamo za savjet kažu nam da pošaljemo zahtjev za otkup suprugovih 10 kvadrata ali ne znaju koliko se to isplati jer cijena može biti i do 80 000 kn :-? a i tada nam ne mogu reći kada bi mogli dobiti stan.Molim Vas za savjet jer već tri godine stanujemo kod supruga u kući gdje nas je devetero, a najviše me boli što nevejnčani dobivaju trosobne stanove preko noći pa kada sam u uredu pitala kako kažu mi pitajte njih,to je odgovor njihove "pravne službe" imam li osnove za žalbu sudu za ljudska prava molim vas pomozie!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAKON

O PODRUČJIMA POSEBNE DRŽAVNE SKRBI

 

(N.N. 26/03, pročišćeni tekst)

(3) Pravo na stambeno zbrinjavanje iz stavka 2. ovoga članka, može ostvariti osoba ili članovi njenog domaćinstva (u daljnjem tekstu: korisnik):

 

– ako nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu obiteljsku kuću ili stan na području Republike Hrvatske, ili ako istu nisu prodali, darovali, ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991., odnosno ako nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca,

 

– ako nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu obiteljsku kuću ili stan na području država nastalih raspadom SFRJ, ili da iste nisu prodali, darovali, ili na bilo koji drugi način otuđili nakon 8. listopada 1991., odnosno nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca.

 

Korisnik prava na stambeno zbrinjavanje prema odredbama ovoga Zakona ostvarit će to pravo kad ispuni uvjete iz podstavka ovoga stavka do stupanja na snagu ovoga Zakona.

 

dok si u domaćinstvu sa muževim roditeljima nemaš pravo na stambeno zbrinjavanje .

i on je korisnik obnove.

odseli se i odjavi.

prijavi prebivalište na novu adresu .

prijavom prebivališta na novoj adresi osnivate novo domaćinstvo.

svim državnim institucijama u svezi zahtjeva obračati se isključivo pismeno .(preporučeno i sa povratnicom)

tražiti pismeno odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu,pismeno sam se ministarstvu za Zagrebu obratila prije više od godinu dana i nisam dobila odgovor (poslala sam sa povratnicom).

Navodno nas koči zakon o 10 kvadrata pa me zanima kako se pomoću peticije ili na neki drugi način može uputiti pšrijedlog za izmjenom tog zakona i da li imam osnove za sud za ljudska prava.I ja bi se najradije odselila ali sam ostala bez posla pa bi bilo jako teško s suprugovom plaćom plaćat režije i podstanarstvo a i nitko me ne bi prijavio na adresu stana jer ih ne smiju iznajmljivat da bi imali pravo otkupa a i morali bi plaćat porez da nas prijave kao podstanare,što da onda radim stvarno pokrenut ću i potpisivanje peticaje za izmjenom zakona ako to može pomoći mladima s područja od posebne državne skrbi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija