Jump to content

Zabrana i ograničenje gradnje kuće


butfish

Preporučene objave

Kronologija postupka za naše stanbene probleme vezane za izgradnju spojne ceste - (ulice) Vladimira Nazora i Vinogradske ulice.

 

----

 

Obzirom da u ulici Vladimira Nazora u Vrbovcu posjedujemo kuću sagradjenu prije 15. veljače 1968 g. na kč.br. 5921 k.o. Vrbovec površine okučnice od 730 m2 i da je naša kuća na trasi buduće spojne ceste navedenih ulica, to smo dugi niz godina sa nadležnim tijelima grada - (Poglavarstvo grada, upravni odjel za stanbeno komunalne djelatnosti, pokušavali nači obostrano zadovoljavajuče riješenje, sa jedne strane da naš problem ne bude zapreka za gradnju spojne ceste, a sa druge strane da u toj situaciji riješimo svoj stanbeni problem, jer zivimo u trošnoj maloj kući veličine oko 50 m2, molili smo ih za "Izdavanje uvijete uredjenja prostora" Odgovor je bio da: " je prema provedbenom urbanistickom planu naša kuća predvidjena za rušenje, jer je u planu izgradnja ceste".to je bio jedini odgovor jos 1996 g.

 

Od tada smo stalno inicinirali pismenim prijedlozima riješenje ovog problema putem odvjetnika. Pa smo tako prvi puta se obratili:

23.9.1997 zatim 7.1.1998, 20.7. 1998, 21.1.1999 , 8.6.1999. 16.8.1999, i 18.8. 1999 i 3.2.2000 g. Zatim smo promijenili drugog odvjetnika koji je ubrzo odustao vidjevski kako se gradonacelnik bahato ponaša prema nama a i prema sluzbenoj osobi - odvjetnici..

 

 

Do dan danas ovaj slučaj nije riješen, tako da se nama ne dozvoljava da izvršimo dogradnju kuče radi proširenja stanbenog prostora, a ne nudi nam se niti pravično riješenje ovoga problema, tako da nas se iz godine u godinu drzi u neizvjesnosti.

 

Stječemo uvjerenje da kod nadležnih tijela i službi grada Vrbovca, konkretno gradonačelnika Vladimira Bregoviča nema dovoljno razumijevanja i energicnosti da se ovaj slucaj konacno rijesi.

 

Nekoliko puta smo se obracali Gradskom poglavarstvu, predlažuči da se ili pokrene postupak njegovog izvlaštenja/ ukoliko če preko njegove parcele uistinu prolaziti cesta ili da nam se omoguči dogradnja kuče, buduči da je u istoj zaista opasno stanovati. Gradsko poglavarstvo se oglušilo na sve naše prijedloge, postupak izvlaštenja nikad nije pokrenut, iako je u novom GUP-u 2010 upravo preko naše parcele predvidjen prolazak nove spojne ceste.

 

Takodjer nam nikada nije omogučeno ishodjenje pravovaljane dokumentacije za adaptaciju ili rekonstrukciju kuče, iako su uvijeti stanovanja u istoj nakon 40 godina potpuno u danasnjem vremenu neadekvatni za normalan zivot.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija