Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

imported_žarko1501143867

dug mirovinsko i zdravstveno

Preporučene objave

Poštovani, imam obrt 10 god. i redovno sam podmirivao sve prispjele obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Međutim zbog nenaplaćenih potraživanja u periodu od 2005-2010 (imam puno veća potraživanja nego dugovanja ), počeo sam kasniti sa plaćanjem ( na početku od jednog mjeseca , a sad već par mjeseci).

Uslijed neredovite uplate za mirovinsko i zdravstveno , dospjele obveze uz velike kamate su narasle na 30000 kn, dobio sam ovrhu od porezne uprave u 6 mjesecu, uspio sam smanjiti dug na 18000 kn ( nisam imao osnovnih uvjeta za život, na sreću za sada mi radi supruga koja ima minimalnu plaću , a ja nemam u obrtu nikog zaposlenog i još smo podstanari).

U međuvremenu sam se žalio pa je porezna donijela rješenje o deblokadi računa uz obvezu da ostatak podmirim do 01.12.2010. što nisam nikako u mogućnosti (ubijaju me kamate koje mi zaračunavaju) jer se nikako ne mogu naplatiti.

Pošto nemam nikakve imovine osim vozila koje mi je neophodno za obavljanje posla (staro 15 god.). Ponovna blokada računa ugrozila bi mi u potpunosti osnovne potrebe za život.

Molim Vas kako formulirati zahtjev za otpis duga i koje posljedice u konačnici bi imao, (imam dokaze o radnjama koje sam poduzimao preko javnog bilježnika o svojim potraživanjima).

S poštovanjem,

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

isti problem....ovo sve sto ste ovdje napisali no ipak malo krace,znaci u ktakim crtama..zamolba za otpis duga..naslovit na poreznu upravu,kratke natuknice sto kako zasto je doslo duga,trenutna situacija kakova je,i opcenito losa ekonomska situacija u drzavi te manjak posla..nemogucnost podmirivanja obveza a isto tako i duga,te ih zamoliti za otpis,nabrojala sam isto tako clanove pbitelji,nezaposlenog supruga..i sad cekam odgovor,rekli su mi da se to jako dugo ceka...to rijesenje..dok to nadlezna porezna uprava obavi sve sto treba evidentira te onda tek salju za Zg a atamo se zna koliko dugo vode procese,te sad cekam....i pp razgovoru s osobama koje su to isto tako radile,dugo se ceka..i otpis bude no navodno ne potpun...eto ukratko...

Link to post
Podijeli na drugim stranicama×
×
  • Napravi novi...