Jump to content

prom. nezgoda, tko plaća odštetu


mmatija

Preporučene objave

Poštovanje!

Imao sam promet. nezgodu u kojoj je sudionik zadobio tto protiv mene je pokrenut kaz. postupak koji je još u tijeku. Za vrijeme prom nezgode nisam bio pod utjecajem alkohola, valjano osiguranje. Zanima me da li je praksa osiguravajućih društava ako budem proglašen kriv za prom nezgodu da me tereti (ili mog poslodavca pošto je auto bio službeni) za visinu odštete koju je oštećena već dobila. Prometna nez. se desila prije više od 3 g.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani , osiguravajuću tvrtku zanima samo policijsko izvješće,dakle tko je kriv i tko je vozio,a pošto je vozilo službeno svakako provjeriti postoji li nekakav dogovor ( neka stavka u kolektivnom ugovoru ili aneks vašeg ugovora o radu koji napominje što u slučaju prometne nezgode ) sa tvrtkom.Budući ste Vi vozač ukoliko se dokaže Vaša krivnja za prometnu nezgodu ,morate snositi dio kazne ili cijelu.Opet,ponavljam,probati se dogovoriti sa tvrtkom...iako i nju zanima samo tko je kriv,jel...pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si imao valjanu vozačku, nisi bio pod utjecajem alkohola i ako si legalno upravljao službenim vozilom, štetu nećeš platiti ti, nego osiguravajuće društvo kod kojeg je bilo ugovorena polica AO. Ti ćeš platiti kaznu za izazivanje prometne nesreće, a ako je netko u PN teže ozlijeđen, ili je poginuo, angažiraj odvjetnika, jer možeš završiti u zatvoru!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na sreću osoba je živa i zdrava mada je bliže 90-oj a uz to još se vještači da li je ozljeda koja je kvalificirana kao tto nastala od prom. nezg. ili je posljedica prijašnjih medicinskih zahvata koje je oštećena imala.

još jednom hvala na odgovorima

p.s. koliko sam upoznat nema nikakvih aneksa između mene kao vozača i poslodavca u slučaju prom nez.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam sigurna gdje tocno pripada pitanje ali evo,nakon prometne nezgode u kojoj sam ostecena strana prihvatila sam da me zastupa firma iz zagreba koja se time bavi,u pocetku je bilo sve ide brzo ali sada je zapelo,isplacen je neosporni dio a ostalo je otislo na sud,,,koliki je zakonski rok za rjesavanje ovakvih slucajeva....isplata ide od strane jadran....osiguranja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija