Jump to content

spomenici


dandan

Preporučene objave

Dakle dan nakon sahrane moga oca odvezao sam mamu na groblje i kasnije u medjuvremenu sam otisao okrenuti auto onako jos pod sokom ucinio sam to u groblju i pri tome ostetio dva spomenika nenemjerno i oba vlasnika su bila prisutna .Prvo su zatrazili dokumente koje su vratili i nisu zvali policiju i sad od mene ocekuju nadoknadu stete u stilu ak to ne popravis ubijem te itd. U HOK osiguranju vele nebi bilo problema da je policija izasla a sada je vec 30 dana od tog dogadjaja i kak sad ode glava jer toliko love nemem???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osiguranje vas je preveslalo.

 

To uopće nije niti bio posao policije.

 

Groblje nije javna cesta, niste počinili nikakav prekršaj.

 

Iako niste bili na javnoj cesti počinili ste štetu drugom upotrebom vlastitog vozila i osiguranje je dužno podmiriti štetu.

 

Vi i oštećeni trebate dati izjavu u osiguranju koje će procijeniti zahtjev i odgovoriti.

 

Ukoliko ste do sada popravili svoje vozilo i ne može se zaključiti da je šteta nastala upotrebom vozila, imate problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedan sam strafao felgom i to se još vidi a drugi sam lagano gurnio straznjim krajem da i nije bilo stete na autu no dovoljno da spomenik padne i pukne i slomi nadgrobnu plocu .steta oko 20k crni kamen itd.Dakle vlasnici znaju gdje zivim medjutim ja ne znam tko su oni da odemo u osiguranje .Osim poruke na groblju popravi il ode glava .Sad ti znaj sta ce prvo dojti poziv za sud ili fizicki napad. I sta mi je ciniti i kada stupa zastara prijave stete u osiguranju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno zahvaljujem na odgovorima.Upravo nazvao nadzornika groblja i on nije dobio nikakvu prijavu o tome niti ima kakva saznanja dakle to je problem nemogu naci te spomenike a kamoli vlasnike tamo gdje ja smatram da se to zbilo nema nista osteceno.Nedugo poslj toga incidenta dosao mi je kamenorezac sa cijenom popravka od 29k sto sam odbio.Mislim za 29 k bi spomenici trebali biti totalno rastureni i dakako sa stetom na vozilu.Nista kisobran u ruke i idem pregledati svih 10k spomenika

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja osobno smatram da sam ostecen da bih dosao kod krivca u ovom primjeru mene i zatrazio ostetu bilo u kesu ili osiguranja s obzirom da znaju gdje prebivanm ja u onakvom komatoznom stanju nicega se ne sjecam osim da sam nudio odmah u kesu oko tisucu eura za stetu samo da okrenem taj #OOPS#ni auto i odem s mamam doma .neznam kog vraga ne dojdu do mene da se dogovorimo o tom problemu .Što vise vrijeme ide si mislim nisu me ni srbi roknuli u ratu pa nebu ni neki kumek

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste sačuvali tu prijeteću poruku, pođite na policiju i prijavite prijetnju. I da niste recite da ste poruku zagubili.

 

Odmah njima priznajte svoj događaj da ste manervirajući vozilom oštetili tuđu stvar.

 

Policija će sigurno doći do vlasnika groblja koji će poricati prijetnju i upozoriti ih na ponašanje. Vi nećete staviti prijedlog za pokretanje kaznenog postupka što je bolje za sve.

 

Vlasnici groblja vas mogu kazneno prijaviti za oštećenje tuđe stvari, ali pošto vi priznavate to djelo, nema namjere i želite putem osiguranja podmiriti štetu, ni od te kaznene prijave nema ništa.

 

Nema ni elemenata kaznenog djela narušavanja mira pokojnika.

 

Nema elemenata prekršaja bijega s mjesta događaja prometne nesreće jer se događaj nije dogodio na javnoj cesti.

 

Ponovit ću, ipak postoji obveza osiguravatelja da namiri štetu koju ste počinili udarivši bočnom stranom vozila. Ako je dio štete počinjen zbog težine vozila, ako ste stali na tu ploču, za to nisu dužni niti nadležni. Za ovo u vezi težine vozila, nek me ispravi netko tko ima drugačija iskustva.

 

Što se tiče tog osiguranja, mislim da je dobro da angažirate odvjetnika da komunicira sa njima. Opet će vas otpiliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija