Jump to content

odgovornost supružnika vlasnika doo


ana212

Preporučene objave

Poštovani,

suprug osniva tvrtku, d.O.o.. Postoji li zakonski način kako se zaštititi da u slučaju njegove smrti ukoliko tvrtka loše posluje ne nasljedim dugove? Suprug se želi zaštititi u slučaju razvoda kako ne bih tražila 50% tvrtke. Ako potpišem dokument kojim se odričem svih prava na novoosnovanoj tvrtki štiti li me to i od eventualnih neugodnosti u budućnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaista neobičan upit.

 

Da, zaista stoji sve kako je @bovu naveo (zakonski,što bi rekli-na papiru).

 

S druge strane, ukoliko Vaš suprug umre, ostavinskom raspravom netko mora naslijediti i tvrtku.Ako je to bračni drug, on je u obvezi preuzeti vlasništvo,prodati tvrtku ili je staviti u stečaj.Stečajni postupak košta.Znači, ukoliko dođe do varijante da naslijedite tvrtku sa dugovima i želite je staviti u stečaj, morate taj stečajni postupak i platiti.Tvrtka namiruje dugove iz svoje imovine.To stoji. Ali opet, pa tu imovinu je poslodavac stjecao za sebe, za obitelj, za dugoročno poslovanje.Nije to situacija državnih tvrtki s bogomdanom imovinom, pa se tvrtka prezaduži,pukne...pa rasprodaj sve što si stekao.

 

Vaš drugi upit je još neobičniji: dakako da supružnici dijele sve pa zašto ne bi i dobit od poslovanja.Dobija li Vaš suprug 50% ručka, 50% kreveta ili 50% udjela u odgoju djece ? A da on to potpiše?

 

Nemojte zamjeriti,nije mi namjera cinizam ali zašto niste potpisali predbračni ugovor sa strogo definiranim pravima i obvezama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija