Jump to content

Povreda na radu


tomisalv

Preporučene objave

Jedan moj prijatelj zaposlen je u SityEx kao dostavljač pošte. Na upit poslodavcu odgovoreno mu je da radnici nisu osigurani od povrede na radu kod osiguravajuće kuće. Pitanje glasi da li su obvezni svoje radnike osigurati od povrede na radu ili nisu. Treba napomenuti da je njihov cjelodnevni posao razvoženje pošte na motoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

lijep pozdrav svima

novi sam ovdje pa vas molim da me ispričate ako sam na krivom mjestu postavio pitanje

evo o čemu se radi

osoba je zadobila povredu na radu, u toku je sudski spor, međutim, sada kad se pojavila mogučnost opdlaska u prijevremenu mirovinu (ispunjeni uvjeti) sa poticajnim mjerama, poslodavat od dotične osobe traži da odustane od daljnje tužbe zbog povrede na radu, a za uzvrat odobrit će odlazak u prijevremenu mirovinu, a ako ne odustana nema ništa od prijevremene mirovina sa poticajnim mjerama ( koje bi iznosila oko 190.000,00 kuna)

 

lijepo zahvaljujem na bilo kakvim odgovorima

 

da, da još dodatm, osoba je stavljena pred gotov čin, naime već sutra (28.12.2012.) trebala bi dati konačan odgovor poslodavcu, a danas je o tome obajveštena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je teško bilo što savjetovati budući da se radi o dispoziciji radnika, na njemu je da odluči što je za njega povoljnije nakon procjene cijele situacije.

 

zahvaljujem na odgovoru

osoba je pristala na poticajne mjere i odlszag u prijevremenu a odrekla se daljnje tužbe (sporazumni raskid ugovora je u pitanje

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija