Jump to content

Nesreća u Sloveniji - mogučnosti tužbe


elo1

Preporučene objave

Dobar dan,

30.12.2010. sam sa ženom i kčerkom otišao u Lipice gledati konje ( mala 5 god ) voli konje pa reko ajde nije nam daleko ( iz Pule smo ). Žena je prije par mjeseci operirala kičmu pa smo oprezno sa lumbalnim pojasom krenuli. Stigli tamo bez problema, kupili karte za ponije, pregled kobilarne, predstavu škole jahanja... U neposredoj blizini tora sa ponijima mala i žena su stale na nekakv šaht kroz koji su propale u nekakvu pumpnu stanicu ( vidio dam neke cijevi i ventile u dubinu cca 2 m. Nakon što sam slučajnog prolaznika zamolio da mi pomogne maknuti poklopac koji se je držao samo dijagonalno tj. nakon što su propale kroz njega on se vratio nazad i zatvorio, mala je bila sklupčana u čošku u mraku i plakala ali fizički nije ozlijeđena ( osim šoka ) a žena se zamotala ispod tih cijevi. Djelatnica koja je vodila ponije nije niti zastala da pogleda što se desilo. Nakon što smo izvadili malu i ženu van otišao sam do recepcije gdje sam kupio karte i pitao dali u obližnjem hotelu Maestozo imaju nekakvu ambulantu ili doktora jer mi je ženu bolilo rame, razderala je obje noge, masnica ko u priči, razderane kao da su bile neznam gdje. Gospođa na recepciji me upućuje u Sežanu na hitnu jer bliže nema ništa. U tom trenutku nisam razmišljao nego sam utrpao ženu i malu u auto i otišao u Sežanu. Čekali cca 40 minuta, pregled injekcija protiv bolova ( Ketonal , naplatili 14 € ) i šalje me u Izolu na slikanje i obradu. Odlučujemo se vratiti u Pulu na hitnu gdje joj je slikano rame. Napukla joj je ramena čašica i imobilizirana je od pasa do vrata. Kičma za sad ne daje znakove da se je nešto desilo, vjerojatno jer je imala taj pojas , lumbostat.

E sad zanima me dali ja imam neko pravo tužiti Lipicu, kako preko koga uopće kako bi to išlo. Imam slike tog šahta nakon što smo ih izvadili, račun iz hitne u Sežani, razderanu robu,karte neiskorištene, slučajnog prolaznika ne poznam i puno ljutnje.

Znam sada da sam vjerojatno trebao zvati policiju i hitnu ali jednostavno nisam na taj način razmišljao i htio sam pomoći mojim curama što prije.

Zanima me pravno kako to izgleda i dali mogu šta napraviti i kako, ono ipak je to druga država ?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premještan u obvezno pravo.

 

Bez obzira što se nezgoda dogodila u Sloveniji, svoja prava možete ostvariti, ali preporučam da to učinite pred sudom u Sloveniji, odnosno da angažirate slovenskog odvjetnika.

 

Po našem zakonu mogli bi tužiti i pred našim sudom, ali bi Vam to možda napravilo komplikacije pa preporučam da idete slovenskom odjvetniku.

 

Prva stvar je odrediti točnu lokaciju nezogde da bi se utvrdilo tko je nadležan za taj šaht (da li je to ulica, ili nešto u sklopu te škole jahanja).

 

Sve ostalo ćete uz dokumentaciju riješiti s odvjetnikom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija