Jump to content

Prodaja poduzeća d.o.o.?


dinoslav

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Kako mislite izvesti da direktor prvog društva ne zna za prijenos udjela?

 

NE možete dati otkaze zbog same činjenice prodaje društva-takav otkaz je nezakonit i vrlo lako se osporava na sudu. Radnici imaju prava kao da do prijenosa ugovora o radu nije došlo, a pazite i na obveze prije samog prijenosa ugovora o radu-ako propustite koju sav prijenos VAm je ništav i riskirate i prekršajne prijave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro da pojasnim svoj odgovor.

 

Direktor nekog poduzeća ne treba dati suglasnost za prodaju istog, ali isto tako teško je sakriti tu činjenicu od njega.

 

Zaposlenici u slučaju prodaje imaju ista prava koja su do sada imali, samom prodajom ne mijenja se ništa i to nije razlog za otkaz ugovora o radu, ali postoje po zakonu mnogi drugi razlozi za otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Direktor mora podnijeti prijavu sudu za upis promjene člana društva, ako ju ne podnese neće biti upisa u sudski registar, što ne znači da do prijenosa nije došlo, jer je upis u sudski registar deklaratorne prirode. Pazite pri tome da direktor bar upiše promjenu člana društva u knjigu poslovnih udjela društva, jer se članstvo u društvu stječe upisom u knjigu poslovnih udjela (konstitutivnost). Sklapanjem samog ugovora o prijenosu nastaje obveza, ali se samim time ne stječe i članstvo u društvu, zato je tu ipak bitan i direktor radi podnošenja prijave sudu i upisa u knjigu poslovnih udjela. Da ne bi direktor sprječavao takvu promjenu, danas javni bilježnik nakon sklapanja ugovora o prijenosu poslovnog udjela obavještava sud (potvrdom) o toj promjeni, tako da ako član uprave i ne podnese prijavu za upis u sudski registar, zbog te obavijesti jav. bilježnika sudu smatrat će se da je došlo do promjene člana društva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija