Jump to content

Prekoračenje brzine


Anzor

Preporučene objave

U 10. mjesecu prošle godine zaustavljen sam od strane policijskog službenika. Dobar dan. Dobar dan. Vozačku i prometnu molim. Nakon nekoliko minuta, službenik se vraća do mene, predaje mi papire uz opasku - vozili ste 92km/h, poštom ćete dobiti kazneni prijedlog.

Neki dan sam dobio Obavezni prekšajni nalog u kojem je navedeno da sam kriv što sam upravljao vozilom... naseljeno mjesto... 50km/h... izmjereno 92km/h, umanjeno za 10km/h iznosi 82km/h... Prolaser Famashot III uređaj... itd, itd... Prekršaj po čl. 53. st. 1. ZSPC... novčana kazna 2000 kuna.

U obrazloženju stoji da je policijski službenik podnio izvješće br. xxx o počinjenom prekršaju temeljenom na neposrednom opažanju, te da je uređajem za mjerenje brzine utvrdio da sam se kretao brzinom većom od dopuštene. Sukladno zakonu evidentirat će mi se i 2 negativna prekršajna boda.

Budući da nemam nikakvih iskustava s prometnim prekršajima i postupanju policijskih službenika, mene zanima da li je to normalan postupak policijskog službenika, te da li je službenik dužan na licu mjesta predočiti dokaz o počinjenom prekršaju (zapisa na uređaju za mjerenje brzine ili nešto takvoda) ili nešto takvog.

Imam li opravdanog razloga podnijeti prigovor na prekršajni nalog u smislu sumnje u ono za što me se tereti, a s obzirom na postupak policijskog službenika?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam osjećaj da je nešto važno izostavljeno, nešto što vam baš i ne ide u prilog.

 

Postoji obveza policijskih službenika o pokazivanju izmjerene brzine vozaču, ali ne možete prigovor na obvezni prekršajni nalog temeljiti na tome jer sud ne ulazi u pravila policijskog postupanja.

 

Imate pravo podnijeti predstavku na rad policijskog službenika nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, ali ta predstavka će biti shvaćena kao pokušaj izbjegavanja prekršajne odgovornosti i ocijeniti će se kao neutemeljena, po mom osobnom mišljenju i s pravom.

 

Po pitanju prigovora na prekršajni nalog imate pravo prigovarati na sve, a ukoliko sudu ne bude jasno na što i za što prigovarate, prigovor će se smatrati kao poricanje prekršaja i sud će pozvati na saslušanje policijskog službenika kao svjedoka događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija