Jump to content

prolaz na crveno, a nije bio


coavw

Preporučene objave

profesionalni sam vozač i radim u struci i za vrijeme radnog vremena kretao sam se iz smjera bani te sam na semaforu skretao desno za zagreb, situacija je ovakva, na semaforu se prije pali zeleno za ravno(tj lijevo) i desno, a kad se taj ugasi 2sec kasnije se pali dopunska još za desno, dok se ovdje upali crveno, ja sam skretao desno i policajac je bio u autu nije vidio tu dop strelicu i tvrdi da sam prošao na crveno, na mjestu nije bilo nikakvog zapisnika niti ičeg, pa sam mislio da me zeza jer nisam kriv situacija je bezazlena, a još mie i to svakodnevni posao od kojeg živim, a i struka, i jučer mie došla plava kuverta, zapisnik i to sve, kazna 2000+110kn i 3 mj bez vozačke, na što imam pravo žalbe u roku 8 dana, šta napisat radit? imao sam dosad 2 kazne za prebrzu vožnju obadvije plaćene ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su te novčane kazne plaćene na mjestu prekršaja nisu niti ušle u prekršajnu evidenciju i nećete se smatrati kao osoba koja je prekršajno kažnjavana od ranije.

 

Pišite prigovor, priložite potvrdu o zaposlenju na radnom mjestu vozača, a sud će ispitati policijskog službenika, provjeriti sve navode i donijeti presudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvar je u tome da nije bilo zapisnika na mjestu samo je moje podatke zapisao u neku bilježnicu, i još mu objašnjavam i sve i mislim da me zeza pošto nisam dobio ništa z apotpisat na mjestu ni ništa, jer ja mogu navest pošto sam s teretnim vozilom punim robe da sam prošao na žuto i zeleno za desno se pali 3 sec nakon toga, a ja sam išao desno a i ne,pgu se samo tako zaustavit jer bi pol robe u tovarnom prostoru oštetio... i mislio sam da niš od kazne da me zeza i jučer dođe doma plava kuverta, na koju imam pravo žalbe u roku 8 dana 2000kn + 110 kn suds.troškovi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vratite se na mjesto događaja i izmjerite visinu na kojoj se nalazi to dopunsko prometno svjetlo.

 

Poželjna je i fotografija tog raskršća i to sa prisutnim vozilom kojim ste upravljali.

 

Fotokopirajte prometnu dozvolu vozila kojim ste upravljali ili skupom vozila u kojoj mora biti upisana visina vozila.

 

Napišite opširan prigovor i u detalje opišite rad tih prometnih svjetala.

 

Nacrtajte rukom skicu kojim putem ste upravljali, gdje vas je policija zaustavila i iz kojeg smjera je policija došla.

 

Sve to navedeno priložiti uz prigovor.

 

Policija na mjestu događaja ne piše nikakav "zapisnik". Ne radi se nikakav upravni postupak da je zapisnik obvezno potpisati.

 

Policajac može, a ne mora, na mjestu događaja odmah izdati prekršajni nalog u kojem vam mora ponuditi da potpišete PRIMITAK a ne slaganje s njegovom konstatacijom. Ako se i primitak odbije potpisati onda policajac na mjestu koje je predviđeno za potpis okrivljenika napiše da ga je isti odbio potpisati. Ništa važno.

 

U vašem slučaju je prekršajni nalog stigao poštom.

 

Prekršajni zakon kaže da se prigovor predaje onom tijelu koje je izdalo prekršajni nalog.

 

Nedostatak toga jest da se policajac može upoznati s vašim prigovorom prije nego dođe na sud.

 

Radi toga prekršajni sudovi zaprimaju prigovore i u svojim referadama i tamo ga i predajte i to u više primjeraka, a na jedan zatražite prijamni pečat da ga je sud zaprimio.

 

Ne zaboravite predati i dokaz da ste zaposleni kao vozač teretnog vozila, jer će vam sud kao takvom ukoliko vas osudi izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja samo onom kategorijom vozila kojom ste tada upravljali, a što se kasnije može lako zaobići upravljajući nekom drugom kategorijom vozila.

 

Ako sebe nazivate profesionalnim vozačem onda sigurno imate položenu i E kategoriju, što znači da jednostavnim zakačivanjem ili otkačivanjem priključnog vozila upravljate sasvim drugom kategorijom vozila koja nije ni navedena u presudi, a da ne govorim o ovim novim kategorijama C1 i C.

 

To je sve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija