Jump to content

Neplaćanje vode


zoki007

Preporučene objave

Poštovani molim pravni savjet za slijedeći slučaj:

Stanujem u zgradi izgrađenoj 1967 godine koja ima zajednički vodomjer. Problem je slijedeći. Jedan od stanara u zgradi je otišao do javnog bilježnika koji mu je ovjerio izjavu da u njegovom stanu ne živi nitko i prijavio 0 osoba za vodu. Naravno to nije istina jer štoviše čak 3 osobe žive u tom stanu. Kada predstavnik stanara ponovo prijavi dotične oni donesu novu izjavu i sve ide ponovo.

Kada smo to prijavili Vodovodu oni su naprosto rekli “riješite to interno mi nismo policajci”.

Ako imate kakav savjet kako da tomu doskočimo bio bih ljubazan.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate od JB ovjerenu izjavu vlasnika stana da u stanu nitko ne živi, mogli biste 'kao zabrnuti susjed' pozvati policiju da ustanovi tko je u stanu; 'možda se netko ilegalno uselio'.

:-D

 

Taj 'pametnjaković' je zapravo prilično glup.

Dao je lažnu izjavu (i to više puta?) , sa svrhom stjecanja materijalne koristi.

To se može različito tumačiti, ali u Kaznenom zakonu postoji kazneno djelo prijevara i/ili davanje lažnog iskaza.

Ako se 'pametnjakovića' samo upozna sa činjenicom da se radi o kaznama npr. od 3 mjeseca do pet godina, možda mu splasne entuzijazam za eskiviranje plaćanja.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

te iste osobe moraju biti prijavljene na adresi vaše zgrade ,znači stanuju na dotičnoj adresi i nemogu reći da nema nikoga u stanu.sastanak svih stanara i razgovor sa istim kako bi se spor rješio interno i mirnim putem. ako se dotični i na to ogluši onda predstavnik stanara sa potpisima svih stanara mora dotičnom uputiti dopis kojim se isti poziva na ispunjenje svojih obveza u svojstvu suvlasnika stambene zgrade a radi neplaćanja računa za vodu za određeni period,uz napomenu ako se ne očituje u roku 15 dana sljedi tužba radi neizvršenja preuzetih obveza.Ako se isti ne očituje morate podnjeti tužbu pa će dotični morati dokazati gdje je prijavljen,dali koristi stan i dr.sem toga iskaz svih stanara da dotični koristi stan bit će itekako bitan.

taj stanar očito nezna da daje lažne iskaze te tako pravi krivično dijelo za koje može odgovarati,mislim da njega i njemu slične treba naučiti pameti.Slažem se sa felixovim savjetom pozvati policiju!!!!!

 

lijep pozdrav :kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jako dobar savjet felixe,slažem se sa time da bi mu trebalo pozvati policiju radi sumnje u provalu,pa kad voi nek izvoli,tvrdi napismeno da u stanu nema nikoga ok.policijski zapisnik biće dovoljan dokaz da laže i da pravi krivično djelo.Bolje mu je to riješiti mirnim putem i ne se praviti pametan.

 

pozdrav :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zoki007 je napisao:

 

Što se tiče izjave tu izjavu ima vodoprivreda i nisam siguran da će nam dat kopiju (osim na uvid) ali pretpostavljam da kad bi došlo do suda da bi mogli tražiti u arhiv od javnog bilježnika koji je ovjerio izjavu?

 

Tu izjavu trebalo je dostaviti i predstavniku stanara.

Distributer vode je na temelju tog dokumenta promjenio način obračuna vode, i minimum što bi trebao napraviti obrazložiti (tim dokumentom) zašto je tako napravio.

Dakle, ne vidim razloga da ne daju kopiju izjave.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija