Jump to content

regresni postupak auto-osiguranja


draganll

Preporučene objave

Dobar dan svima, i s obzirom da mi je ovo prvi post, pozdravlja vas Dragan iz Novog Sada.

 

Preći ću odmah na problem. Desilo se to da sam jednom prilikom kada sam izlazio iz parkinga "zakačio" drugo vozilo, međutim nisam se zaustavio nego otišao odatle.

Posle nekoliko dana policija mi je došla na prag i raspitivala se o tom događaju nakon čega sam im i priznao da se to desilo, međutim rekao sam im da nisam primetio da sam načinio štetu, pa sam nastavio svojim putem. Rekli su mi da će biti podneta prijava sudiji za prekršaje.

Nekoliko nedelja nakon toga, dobio sam poziv od osiguravajućeg društva, gde sam došao, i (možda pogrešno a možda ispravno) priznao šta se desilo, dao izjavu, oni su mi tom prilikom rekli da sam time izgubio pravo da osiguranje pokrije štetu načinjenu parkiranom vozilu. Odnosno platiće mu štetu, ali će reverzibilnim postupkom potražiti tu štetu od mene!

E sad nekoliko meseci kasnije, sam opet dobio poziv od osiguravajućeg društva, gde su rekli da je ukupna šteta na drugom vozilu 490€ (52.000 din) i da to mogu da platim tako što će pokrenuti postupak prema meni, ili mogu platiti vansudskim poravnanjem. U slučaju vansudskog poravnanja mogu da platim u ratama, tako su rekli.

Moj prijatelj (obojica smo studenti i nemamo primanja) koji je bio u sličnoj situaciji je nekako uspeo da se nagodi sa osiguranjem da skupi 50% od iznosa štete u roku od nekoliko dana, da može da to uplati, umesto da plaća na rate 100% štete.

E sad, mene zanima na koji način da ja nametnem takvo rešenje osiguranju u mom slučaju (da im odmah isplatim 50% štete, ili neki drugi procenat štete odmah umesto u ratama), odnosno nekako bih voleo da im skrenem pažnju na to, ali bahato bi bilo da im ja spomenjem procente za koliko će mi smanjiti iznos isl.

Hvala unapred na izdvojenom vremenu i pažnji!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija