Jump to content

ostavinska rasprava


flyby

Preporučene objave

Ujak mi je prije nekoliko godina dao neke novce da ih stavim na svoj novootvoreni račun u banci. On je imao punomoć na taj račun. Prije otprilike mjesec dana ujak je umro i sada će se održati ostavinska rasprava. Ujak nije imao nikoga osim mene, moje sestre i mog bratića koji smo mu najbliža rodbina. Zanima me da li taj novac može uči u ostavinsku raspravu i da li će se na ostavinskoj raspravi spominjati ikakvi njegovi bankovni računi (da li će voditelj rasprave pitati išta o takvim stvarima)?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Javni bilježnik može u ostavinu staviti samo ono što mu prijavite. Znači, ono što ne spomenete, bilježnik ne može ni znati.

No, ovjde postoji vaša moguća odgovornost kazena i materijalna.

Drugo važno pitanje je: da li je taj novac dana vama osobno kao dar ili je novac u vlasništvu ujaka, a vi ste mu samo radili uslugu pologa u banci?

Ako se radi o daru, tada drugi nasljednici imaju pravo tražiti da se taj dar uračuna u vaš nasljedni dio ili mogu tražiti nužni dio ako su povrijeđeni u njemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija