Jump to content

Obrt - prijenos poreznog duga


mbronner

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Prije dvije godine bio sam vlasnik obrta. Kriza je uzela svoj danak pa je i poslovanje obrta bilo vrlo loše, naplata nikakva, a dugovi su se naravno gomilali. Stoga sam obrt odlučio zatvoriti, no javila se zainteresirana osoba koja ga je "preuzela" zajedno sa svim dugovanjima.

 

Postupak "preuzimanja" bio je klasičan - novi ortak je ušao u obrt, ja sam potom izašao, a u ugovoru o raskidu ortakluka stavili smo da novi ortak preuzima na sebe otplatu svih dugovanja (poreznih i drugih) prvog ortaka koji su nastali od otvaranja obrta pa sve do trenutka kada prvi ortak istupa iz njega.

 

Pošto sam doznao da se ortak baš i ne pridržava dogovorenog (ne uplaćuje porezni dug, a kamate naravno rastu), zanima me što mi je činiti? Hoće li njemu Porezna Uprava makar poslati nekakvu obavijest "Poštovani, trebali biste platiti ovaj dug"? Hoće li ga pokušati ovršiti, ili će se javiti meni i reći "Poštovani, gospodin N.N. ne plaća vaš porezni dug, pa stoga ćemo vama ovrhom sjesti na plaću jer mi se nekako moramo naplatiti".

 

Jasno mi je da je taj porezni dug i dalje na moje ime, ali volio bih znati kako ide postupak kod tog "preuzimanja" otplate duga,

 

Unaprijed zahvalan na svakom odgovoru,

 

Marko Bronner

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija