Jump to content

plaćanje sanitarne knjizice i higijenskog minimuma?


Taliban

Preporučene objave

evo dobio sam posao u jednom ugostiteljskom objektu pa me zanima čija je zakonska obaveza plaćanje sanitarne knjizice i higijenskog minimuma? poslodavac kaze da on nema nista s tim i da ja sve placam. mislim nema mi logike, ajde jos da platim higijenski minimumun jer traje 4 godine ali sanitarnu jos nisam cuo nigdje da sam placam, ako dode inspekcija nece mene kaznit ako je ne budem imao nego njega pa je logicno da on vodi brigu o tim stvarima. sta zakon kaze o tome i jel se mogu pozvat na neki zakon?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonski propisi terete poslodavca, ali on očito ne želi taj trošak snositi, pa računa da ćete vi kao tražitelj posla biti motivirani da sami platite e da bi mogli uopće raditi. Neki se poslodavci pravdaju govoreći da su na gubitku ako plaćaju te troškove radnicima koji za dan - dva odustanu od posla i odu. Nema zakonske odredbe tko to treba platiti, samo postoji odredba da je on odgovoran ako vi to nemate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija