Jump to content

moguća tužba?


borna6

Preporučene objave

Poštovani,

molim pomoć i brz odgovor.

Suprug je imao prometnu nesreću pri utjecaju alkohola u kojoj je oštetio svoj automobil i zid kuće (točnije garaže veličine 0.5 m x 1m)nekih ljudi.Policija je izišla na uviđaj te napravila zapisnik a suprug potpisao.Drugi dan, kad su se strasti malo smirile i svi se povratili iz prvotnog šoka, suprug je kontaktirao vlasnike kuće te im se htio osobno ispričati i dogovoriti oko naknade štete na zidu garaže.Prvi telefonski razgovor završio je u vrlo hladnom tonu, te izgovarajuće se da nemaju vremena da prime supruga jer neće biti kod kuće,itd ali su naglasili kako su organizirali majstore i da su počeli sa sanacijom navedenog zida a da supruga mogu primiti tek slijedeći tjedan.5-ti dan nakon nesreće ljudi su primili supruga na razgovor gdje su mu rekli da traže 60,000.00 kn odštete i rok od tjedan dana da to podmiri ako ne želi ići na sud.

Mi tog novca nemamo niti smo u mogućnosti posuditi jer smo i sami mladi bračni par opterečen stambenim kreditom, kućom u izgradnji s tim da otplaćujemo tuđi kredit (jamac)već 4-tu god.Suprug ne bježi od odgovornosti i voljan je to riješiti ali u razumnim okvirima te im je ponudio 10,000.00 kn u gotovini i račun od izvođača radova koji je voljan podmiriti.U međuvremenu supruga je kontaktirala njegova osiguravajuća tvrtka te ga obavijestila da se izjasni u vezi prometne nesreće jer su zaprimili odštetni zahtjev od dotičnih ljudi.U razgovoru sa djelatnikom osiguravajućeg društtva,suprugu je savjetovano da ne plaća nikakvu odštetu već će to oni riješiti,poslati procjenitelja i podmiriti štetu a osiguravajuće društvo će teretiti supruga. Mene zanima slijedeće;da li oštećeni mogu tužiti supruga za navedenu štetu iako će osiguravajuće društvo namiriti odštetu? Da li ga mogu tužiti za duševnu bol ili što ja znam što?

Šteta na zidu garaže je uistinu mizerna,te u kontaktu s majstorima ne bi koštala više od 5,000.00 kn a kamoli 60,000.00 kn koliko pohlepnici traže.

Molim odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste u situaciji da od oštećenih tražite račune i da se nagodite s njima.

 

Prepustite to osiguranju oni su stari mačori.

 

To će vas i koštati, potrebno je biti on-line s osiguranjem i odmah po njihovoj isplati oštećenom dogovoriti modalitet isplate regresa osiguranju.

 

U tom slučaju oni mogu biti poprilično rastezljivi u vašu korist.

 

Oštećeni može privatno tužiti i vlasnika vozila, treba biti spreman na sve. Prilikom preuzimanja odštete od osiguravatelja obično se traži od oštečenog da potpiše izjavu da su to sva sredstva po tom štetnom događaju, što vas abolira daljnje odgovornosti za štetu, a to možete postići jednim razgovorom sa pravnikom osiguravajućeg društva u kojem imate uplaćeno obvezno osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija