Jump to content

crveno da ili ne


gabimondo

Preporučene objave

prije mjesec dana 3-4km dalje od semafora zaustavili moju ženu policajci.kažu prošla kroz crveno.ona kaže da nije.legitimirali ju, uzeli podatke i odu dalj svojim poslom.ništa nije potpisala i nikakav zapisnik ili nešto slično nije dobila. kad u srijedu 23.02.stigao prekršajni nalog 2000 kuna i 3 mj. bez vozačke.molim vas pomozite nam sa svojim savjetom. :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tri su moguća razvoja događaja.

 

1. Platiti uplatnicu i za par mjeseci stiže obavjest o početku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima one kategorije kojom je vozač upravljao.

 

2. Pisati prigovor u kojem izričito priznati prekršaj, a prigovoriti zbog visine sankcije. Uz prigovor priložiti dokaze da bi izrečena novčana kazna dovela u pitanje egzistenciju okrivljenika i dokazati nužnost posjedovanja važeće vozačke dozvole. Dokazi mogu biti platne liste ili potvrde o nezaposlenosti, potvrde o mjestu rada i mjestu stanovanja, vrijeme rada i red vožnje javnog prijevoza i svašta nešto što može pomoći.

 

3. Pisati prigovor radi poricanja prekršaja nakon čega će sud ispitati okrivljenika i svjedoka sa preciznim pitanjima o smjeru kretanja, poziciji svjedoka i svim činjenicama koje mogu pomoći. Sud neće zanimati mjesto zaustavljanja. Pozivanje svjedoka može povećati troškove postupka, pogotovo za putne troškove svjedoka što će se isplatiti iz proračunskih troškova suda, a u slučaju osuđujuće presude padaju na trošak okrivljenika.

 

Sud može potvrditi kaznu iz policijskog prekršajnog naloga, može izreći novčanu kaznu bez zabrane upravljanja, može umanjiti novčanu kaznu i zabranu za 2/3, može izreći samo opomenu kao kaznu bez ikakvih plaćanja i zabrana, a može i odbaciti prekršajni nalog i osloboditi okrivljenika bilo kakve odgovornosti.

 

Na okrivljeniku je da odluči na koji način će se braniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo je već govora o tome.Sad ću copy-paste što je doživjela moja supruga.Inače,oni se vole iživljavati na nemoćnim ženama.

Da ispričam događaj koji je doživjela moja supruga.Znam kako vozi i nikada...ali baš nikada neće ući u raskršće ako je žuto na semaforu (radije će naglo zakočiti i riskirati da ju netko napuca odostraga).Jednom prilikom,ONI su imali akciju CRVENO ;supruga je ušla u raskršće (još nije bilo niti žuto),prošla raskršće i nakon 50-ak metara zaustave ju ONI,naravno sa pričom da je prošla na crveno.Dođe kazna oduzimanja vozačke.Srećom imala je suvozaća koji je potvrdio njen iskaz kod suca za prekršaje i dobila je 100 kuna "kazne".Što bi bilo da nije imala svjedoka...bolje ne pomisliti.Ali najbolje od svega je komentar suca za prekršaje (bila je sutkinja)...Gospođo,vidite li vi s čime se mi moramo baviti dok drugi rade puno veće prekršaje (da ne spominjem doslovno njezine riječi).

Zaključak:ONI su taj dan morali nekoga kazniti,a bespomoćna ženica im je dobro naišla,mjesto da kažnjavaju one koji divljaju po cesti i ugrožavaju živote svih nas koji se kulturno ponašamo za volanom.Svakodnevno srećem takve...ali NJIH baš uvije u to vrijeme....nema.

Zato,alenitamara....žalite se,možda naiđete na razumnog suca za prekršaje.Puno sreće,trebat će vam

...javite kako je prošlo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija