Jump to content

pomagajte..dali ima koji poreznik..


planina

Preporučene objave

pozdrav svima..moje pitanje se odnosi na porez na dohodak od prodaje nekretnina..konkretno dali se plača porez na dohodak u slučaju zamjena nekretnina..naime ja sam nedavno kupio drugu nekretninu te istu ako otuđim u roku tri godine a za više novaca nego što sam platio plačam porez na dohodak..e sada..navedenu nekretninu imam priliku zamjeniti za kuču,pa me zanima dali se tu može plačati kakav porez na dohodak..ui ugovore o zamjeni navest čemo cijenu nekretnine koliko sam ja platio svoju nekretninu.tako da se nije ostvarila nikakva dobit..mene zanima dali porezni procjenitelj ako izlazi van i utvrdi veču vrijednost nekretnine od one koju smo mu prijavili koja meni odgovara dali ču u tom slučaju morati platiti porez na dohodak od 35 posto..premda nisam prodao samo zamjenio..i nisam nikakve novce dobio..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovor o zamjeni nekretnina se u smislu poreza na promet nekretnina tretira kao dvostruka kupoprodaja što znači da obje ugovorne strane su obveznici plaćanja ovog poreza pa u tom smislu postoji opasnost da platite porez na dohodak ali vam je najlakše i najpouzdanije nazvati poreznu upravu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slažem se,sutra ču kontaktirati poreznu upravu..ma sve je moguče..konkretno ja sam nešto primjerice platio 50000 eura kupio ispod tržišne cijene i sada to mjenjam za nešto što vrijedi 100000 eura...i sada mi možemo pisati u ugovore da je cijena nekretnina 50000 eura..ali šta ako izajde van poreznik i kaže to vaše vrijedi 100000 eura,tom nekretninom ste ostvarili dobit od 50000 eura,dužni ste na tu razliku platit 35 posto poreza..hehehe..koma..a keša niodkud

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna može izaći na teren ako utvrdi da postoji opasnost da je vrijednost nekretnine pogrešno utvrđena. No da li će izaći...to Vam nitko ne može ovdje garantirati. Što se tiče keša - nikoga ne zanima ako Vi niste dobili keš u ruke - dobijate imovinu te i te vrijednosti, znači ipak imovinu. Ako već idete na zaobilaženje zakona onda morate znati da određeni rizik postoji da Vas se i "uhvati".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija