Jump to content

Ovršni postupak


miki977

Preporučene objave

Poštovanje.

 

Imam problem,prošle godine u 6. mjesecu brat Vedran je otišao iz kuće bez da bi se javio.Tek nedavno smo saznali i zašto.Počeli su stizati velike svote računa mobilnih operatera,T-mobile cca 15,000 kn,Vip cca 5000 kn.Prijatelji ga vide po glavnom kolodvoru,autobusnom kako da se izrazim,živi ko klošar beskučnik.Dok je bio doma puno je pio,visio po kladionicama,nije nigdje radio mada je nama govorio da radi,a po vani je pio.Ovaj tjedan nam je došlo opomena pred tužbu od odvjetničkog društa koji zastupaju Vip,da ako se do kraja ovog tjedna ne podmire računi dignut če se tužba protiv Vedrana.Mene zanima pošto njega je on otišao od doma,kako če teči taj postupak jer on na sebi nema nikakve imovine ili nešto što bi glasilo na njega,jer ne bi želio da se izvrši ovrha nad imovinom koju posjedujemo ,doma zbog problema kojeg nam je napravio,pa bi vas molio savjet.

 

unaprijed hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha se provodi isključivo na imovini ovršenika. Ovrhovoditelj mora predloziti predmet ovrhe. ako su računi na brata, a on nema nikakve imovine nece se moci namiriti.

dobit cete doma prijedlog za ovrhu. od dana podizanja u roku 8 dana imate pravo na prigovor, te ce se postupak nastaviti u parnicnom postupku.

ako su na vas racuni svakako se dogovoriti s vipom u otplati na rate prije podnosenja prijedloga za ovrhu jer ce vam sjesti i dodatni troskovi jb, odvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje na ovu temu.Kako tu osobu odjaviti sa adrese,pošto je punoljetna i rčeno mi je da se mora sama odjaviti,da li postoji kakav postupak kod takvih slučajeva,jer smo i bili na policiji,ali su nam rekli da nam u tom slučaju nemogu pomoči,osim da se sam odjavi,a pošto je otišao od doma to je malo zeznuto,jer ovako može u nedogled nabijati račune na mobilne operatere,a da ne plati ni lipe za njih.

 

Bilo kakva pomoć bila bi dobro došla,hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno preporučeno i sa povratnicom od MUP-a zatražiti odjavu prebivališta za osobu koja je napustila dom .

navesti koliko vremena ne živi na adresi prebivališta.

ili u policiju prijaviti nestanak osobe.

 

pošiljke na ime ovršenika ne preuzeti uz obrazloženje da je odselio .poštar ih treba vratiti (neotvorene)pošiljaocu uz obrazloženje odselio.

neka ovrhovoditelj (VIP,HT...)traži ,utvrdi di dotična osoba boravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija