Jump to content

Molim Vas pomoć :((


SanjekF0805

Preporučene objave

Molila bih vas pomoć... očajna sam više...Dakle, 2009. godine sam imala prometnu nesreću. Tad sam bila još mladi vozač (dobila vozačku 2008. godine). Dakle, ja sam na raskrižju išla ravno, a ženska koja je skretala lijevo, koja je po pravilu trebala stati i pričekati da ja prođem, nije pričekala i zaletila se u mene... Srećom, zabila se u moju lijevu gumu, auto je bio lošeg stanja al meni nije bilo nista... Kada sam izašla iz auta i suočila se sa tom ženskom, ona se ispričavala i govorila je da joj se žurilo u kino i da me nije vidjela... Pošto ja nisam od šoka mogla tipkati po mobitelu, ona je nazvala prvo muža pa policiju... Pred policijom je govorila da je kriva, a kada su oni pitali imamo li svjedoke, ona je rekla brzo da nemamo... Puhale smo alkotest i obje smo imale 0 promila. Kroz cijelo to vrijeme, nije bilo spomena semafora (kasnije ćete shvatiti zasto to naglasujem). Prometni policajci koji su prvi dosli na lice nesrece, govorili su mi da se nista ne brinem, da je ona kriva i da sam imala prvo krštenje te da budem sretna što mi nije ništa.

 

Sa ženskom i njenim mužem smo se dogovorili da se čujemo za par dana oko posjeta njihovog osiguranja, da mi se auto počne što prije popravljati. Nakon tih par dana, ženska me je nazvala i rekla da ona ipak nije kriva, da sam ja prošla kroz crvenog, a njoj da se upalila dopunska strelica, te da je ona našla svjedoka koji ce to potvrditi. Ja se nisam brinula oko tih njenih nebuloza jer sam se pouzdala u zapisnik koji su policajci napisali na licu mjesta nesrece. No, kad je nakon mjesec dana dosao zapisnik, na njemu je pisalo da je utvrdeno da sam ja prosla kroz crveno. Uglavnom, da skratim, oni su izmenili cijeli zapisnik. Saznala sam da imaju jake veze na policiji, te da su oni naknadno dosli u postaju Lučko te izmjenili zapisnik. U kontaktu sa policajcima koji su bili na licu mjesta, rečeno mi je da ženska ima jako dobrog muža te da policajac protiv policajca nikako neće ici... Dakle, da se mogu slikati!!!

 

Moram naglasiti da ja stvarno NISAM PROŠLA KROZ CRVENO, JA NE PROLAZIM NI KROZ ŽUTO JER SE BOJIM DA NE OSTANEM NASRED RASKRIŽJA! Isto tako, nakon par dana nakon što se dogodila prometna nesreća, javila mi seBonus grupa, u čijem pismu piše: "Štovani, žao nam je da ste bili sudionik prometne nezgode. Kao OŠTEĆENIK IMATE PRAVO NAKNADE ŠTETE, nematerijalne i materijalne. Kako biste u što kraćem vremenu nadoknadili štetu, Bonus Grupa d.d. vam je spremna ponuditi sljedeće usluge..." Dakle, po mom zaključku, oni su te informacije mogli dobiti samo od policije...to je jedini moj dokaz da ja na početku nisam bila kriva, nego su naknadno sve izmijenili. Isto tako, ja do sad nisam imala nikakve kazne, nikakve opomene...a ona i muž ukupno imaju 7-8 sudara...

 

Nažalost, na sudu sam ja okrivljenik i sudac me uopce nije htio saslušati kad sam mu htjela objasniti da nisam kriva... Naravno, presuđeno će biti da sam ja kriva...pa sad bi trebala pisati žalbu...ali neznam kako se to pise... Uglavnom, ja sam studentica, zivim s mamom i sestrom...tata mi je poginuli hrvatski branitelj tako da nemam odvjetnika jer me strah da mama nebi mogla platiti.

 

Već sam par puta probala pisati žalbu, ali to tako zvuči jadno da me strah da ce mi se na sudu smijati kad ce to citati..molim Vas da mi pomognete... :(( Kako da to napisem??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje vam neće nitko napisati gotov prigovor, odvjetnika treba platiti, osim ako ispunjavate uvjete da vam se pruži besplatna pravna pomoć.

 

Za to se možete obratiti i uredniku ovog foruma.

 

Što se tiče priče o krivnji za prometnu nesreću za to je nadležan sud koji ima uvid u cijeli događaj dok se ovdje ima samo uvid u vašu priču.

 

Imam dojam da niste ni svjesni što se zapravo dogodilo, a u takvoj situaciji je normalan obrambeni stav.

 

Nakon prometne nesreće se izmjenilo prometno svjetlo i samo su svjedoci dokaz kojem će sud prikloniti povjerenje.

 

Da li je taj svjedok stvarno bio tu prisutan i kasnije se javio to je utvrdio sud. Ukoliko imate dokaze da on tuda nije niti prošao radi se o krivoketstvu. Ne možete biti sigurni da nije, niste popisivali vozila i osobe koji su prolazili pored vas.

 

Bili ste u šoku, niste mogli pisati na mobitel. Šok ne djeluje na svakoga isto, možda neki ljudi greškom priznavaju krivnju iako ni sami nisu svjesni jesu li nešto skrivili.

 

To što je netko iskazao da žuri nekuda ne znači da jest kriv.

 

To što su imali 7-8 sudara ne znači da jesu krivi za taj sa vama.

 

To što ste došli do toliko detalja u velikom gradu Zagrebu mi je poprilično sumnjivo. Ili ste jako dobar detektiv ili je post pun netočnosti.

 

To što ste dijete poginulog hrvatskog branitelja nema nikakve veze s tom prometnom nesrećom, nema potrebe to naglašavati osim ako ne tražite neku neprimjerenu povlasticu.

 

Što se tiče supruga druge vozačice, navodite da je policajac po zanimanju i da je utjecao u radu policije, a to se zove sistemska korupcija, zlouporaba položaja i ovlasti, kao i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 

Za takve ozbiljne optužbe treba imati dokaze.

 

Na isti način kako ste došli do podatka o zanimanju supruga i do podatka da su naknadno išli u policijsku postaju, dođite i do podatka da je napravio to što navodite i da mu je nadležna policijska postaja to i dopustila.

 

To su teške optužbe, meni osobno bi bilo drago da uspijete u tim naporima i da razbijete čitavu organizaciju.

 

S druge strane, ukoliko ne govorite istinu i izmišljate sporne događaje, bilo bi mi drago da suprotna strana dođe do ovih vaših riječi i privatnom tužbom vas tuži za klevetu.

 

Tužbu za klevetu mogu podići i policijski službenici koje se lažno prijavi njihovom poslodavcu.

 

Navedeno s vaše strane je ozbiljno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, možete poći u državno odvjetništvo i to prijaviti. Bit će te upozoreni da lažnim prijavljivanjem kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti i sami činite kazneno djelo.

 

Procjenite.

 

Dakle, na vama je da razmislite o svemu i poduzmete ono što smatrate da je najbolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, a na ovo da kako sam došla do tih detalja..pa lijepo, poznajem osobu koja radi u toj postaji te mi je ona rekla o cemu se tu zapravo radi. Ta osoba je pricala sa tim policajcem koji je rekao da ona ima jako dobrog muza koji ne radi kao policajac vec u drzavnoj upravi i dobar si je sa sefom te postaje. Vjeruj te mi da sam uvjerena da me nemogu optuziti za klevetu jer cim sam dobila taj zapisnik otisla sam u tu postaju i trazila te policajce...Na kraju sam razgovarala sa nekih gospodinom policajcem kojem sam rekla sve sto sam tu napisala... On me samo blagonaklono gledao i obecao da ce to istraziti. Na kraju nista od toga...nitko mi se nije javio vise... I na sudu sam isto rekla to sto sam tu napisala, al mi je sudac rekao da radje priznam da sam kriva da si ne otezavam vise... Isto tako, trazila sam od suda da dodju do onih policajaca koji su bili na licu mjesta jer ih ja nikako nisam mogla pronaci, pa mi je sudac rekao da je to moja duznost! Trazila sam i da traze snimke od kamera, jer je to veliko rasrkižje i trebala bi postojati nekakva kamera, ali i na to mi je odgovorio da sam se ja sama trebala pobrinuti za to. Tako da, zaključak je bio da se ispišem sa Pravnog Fakulteta i upišem na neki drugi jer je ovdje glavno pravilo da jesi li kriv ili ne, ako nemas dobre veze, uvijek ces biti kriv! A to mi se gadi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija