Jump to content

oboljela na radnom mjestu


latica28

Preporučene objave

Dobar dan svima Vama!

Nova sam ovdje i voljela bi ako mi netko može pomoći pravnim savjetom u mom slučaju.

Radim u poduzeću (proizvodnja) skoro tri godine točnije krajem petog mjeseca bude točno tri godine kad bi poslodavac trebao mi dati ugovor na neodređeno vrijeme. Do sada sam radila na ugovor na određeno vrijeme koji mi je produživan kako kada , na tri mjeseca, pa na dva ,šest, mjesec, uglavnom nije bilo pravila. Krajem ovog mjeseca mi istiće ugovor koji je bio na tri mjeseca i ja sam neki dan dobila ugovor na još mjesec dana.

Ovo o mom statusu zaposlenosti možda pomnogne u savjetu moga problema.

Radeći u ovoj firmi ja sam prije godinu dana počela po rukama dobivati nekakve čudne flekove koji se osuše i koža se ljušti. Već godinu dana posjećujem dermatologa a stanje na mojim rukama tj. u pitanju su dlanovi je sve gore i gore. Doktori još uvijek ne znaju točnu dijagnozu šalju me na brdo pretraga svaki mjesec.Po njima je to vrsta dermatitisa koja nije specifična za naše podneblje(sad čekam nalaze krvnih pretraga koje bolnica šalje negdje van tu ih ne rade).Obavila sam sve moguće alergo testove i svi su negativni. Da skratim. Doktorica kaže da sam u kontaktu s nečim na poslu što me smeta, iritira, udišem to ili direktni kontakt i da mi savjetuje da tužim poslodavca jer po njoj (sigurna bude tek idući mjesec kad dobije nalaze pretraga krvi) ja imam trajno oštećenje kože dlanova a to sam dobila na radnom mjestu. Da vam ukratko opišem stanje dlanova. Dlanovi mi se ljušte puca koža do krvi pojavljuju se ko flekice sitne koje svrbe pucaju, mlada koža isto puca. Ruke ne smijem prati u vodi sve što radim moram raditi u pamučnim i gumenim rukavicama pa čak i tuširati se jer kad voda dođe na takve upaljene dlanove peče užas.Dok budem doma preko vikenda to se malo oporavi , a onda opet ispočetka

Zanima me da li ja bi trebala tužiti poslodavca i da li ga trebam tužiti dok sam još zaposlena kod njega(bojim se ako sazna za stanje mojih ruku da će mi otkazati ugovor)ili to mogu i naknadno ako dobijem otkaz.

Naglasila bi da nisam bila zbog ovoga na bolovanju osim nekoliko puta po jedan dan dok sam morala obavljati pretrage.

Sad vidim da je ovo podugačko,ali nadam se da sam iznjela Vam dosta činjenica pa da će možda lakše mi se dati savjet.

Pozdravljam Vas i zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo pogledati sve nalaze (a to može samo doktor) koji će dati mišljenje da li se radi o bolesti, odnosno smetnjama koje su u uzročno posljedičnoj vezi s obavljanjem rada. Kada budeš u ovo 100% sigurna i imala tako nešto potvrđeno tada postoje mogućnosti za ostvarivanje određenih prava s time u vezi, no obzirom na opis gore navedenog, čisto sumnjam pogotovo ukoliko nitko drugi nema takve simptome, pa bi tako nešto i poslodavac mogao bez problema pobiti s lakoćom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru i ja sam mislila da se sačeka dok doktor ne potvrdi 100%. Zaboravila sam u prijašnjoj objavi napisati da nisam jedina koja ima takvih problema. Samo u smjeni u kojoj ja radim znam za još dva slučaja. Isto se radi o promjenama na rukama tj. šakama i dlanovima. Oni nisu posjetili liječnika,ali vjerojatno hoće. Mene su zamolili da im poslikam ta oštećenja pa da ponesem svom doktoru ne bi li lakše ustanovio dijagnozu.

U svakom slučaju sačekat ću sve nalaze a to ovih dana dobivam pa ću vjerojatno i znati točno o čemu se radi. Zahvaljujem rubens na odgovoru i javim se kad stignu ti nalazi jer ću vjerojtno i tada trebati savjet.

Pozdrav! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija