Jump to content

Prometna nezgoda na pjesackom prijelazu-molim savjet


wix_driver

Preporučene objave

U jutarnjim satima, prilikom ukljucivanja u promet iz sporedne ulice na glavnu prometnicu gdje se neposredno nalazi i sam pjesacki prijelaz, a ujedno u sporednu ulicu ulaze vozila koja napustaju benzinsku pumpu (koja se naslanja na navedenu ulicu, znaci brzina vozila je jedva da se krece bez obzira na prednost, jer vozila izlijecu dok napustaju benzinsku pumpu i ne postivaju prednost, pa cisto iz vlastite sigurnosti treba maknuti nogu s papucice gasa), i u trenutku priblizavanja vozila pjesackom prijazu doslovno i punom brzinom naletila je osoba na biciklu bez da je usporila ili provjerila da li moze pijeci pjesacki prijelaz, niti je stala i sisla sa bicikla. vozilo se jedva kretalo, ali u momentu nailaska bicikla koci i zahvaca straznji dio gume istog i osoba na biciklu gubi ravnotezu i rusi se naprijed na travu u svom smjeru kretanja. Vozac stane i pomogne biciklisti, posjedne ga, ispita prisebnost istog, pregleda da li postoji kakva ozlijeda. Vozac bicikla je bio priseban, rekao da je sve u redu i da ne osjeca nikakvu bol niti da je povrijedjen na neki drugi nacin. Vozac automobila nudi pomoc da istog preveze u bolnicu na pregled ili da ga preveze kuci, da nazove nekog od bliznjih, a biciklista kaze da ne treba. Vozac automobila ostavlja biciklisti svoje podatke i broj telefona i uzima podatke od bicikliste koji se dize i odlazi gurajuci bicikl. Nema materijalne stete na autu niti na biciklu. Sve do sliedeci dan ujutro kada biciklist kontaktira vozaca i kaze da je navecer bio u bolnicina na slikanju i da ima polomljenu ruku i hitno trazi odstetu jer mu vozac nije htio u nikakvom smislu pomoci, vec ga je mogao takvim nacinom voznje ubiti. Biciklist jos par puta kontaktira vozaca telefonskim putem i trazi odstetu, a vozac snima razgovor u kojem biciklist iznosi lazne cinjenice, a na vozaceve stvarne cinjenice opovrgava i kaze pa što ako je tako bilo kako vi kazete, citiram: ,"ja tražim odstetu jer ste me mogli ubiti".

sto poduzeti protiv takvog bicikliste i da li kretati u sudski spor radi svega navedenog i sto mogu ocekivati, odnosno kakav ishod mogu ocekivati?

Molim hitan savjet. Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o podijeljenoj odgovornosti. Vi niste pazili na pjesackom prijelazu, a ni biciklist koji je bio duzan sici s bicikla i gurati ga preko prijelaza, osim ako na istom nije oznacena i biciklisticka staza. Međutim, kako nije bilo policije, materijalne stete, ako nema svjedoka, to je vaša rijec protiv njegove i na sudu on tesko moze dokazati da je slomio ruku bas od udarca biciklom u vaš auto.

Razgovor snimljen od strane vozaca priznaje se na sudu samo ako je druga strana upoznata da se razgovor snima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija