Jump to content

prava iz ostavinske nakon 38 godina


vinko222

Preporučene objave

Molim za savjet.

Pokojni pradjed je za života podijelio svoju djecu 1950 godine te su dva sina nastavila obradjivati zemlju (koju su upisali na sebe) a kcer je po tadasnjim obicajima "isplacena" prilikom udaje u novcu i ostalim pokretninama. 1972 pradjed je preminuo te je sud 1974. "poslao" obavjest o ostavinskoj na koju se nitko nije odazvao (nije niti primljena obavjest)da bi, navodno, sud automatizmom presudio da svo troje poznatih nasljednika ima pravo na 1/3. Sestra je otisla i zivjela dugo godina u inozemstvu a braca su ostala ovdje. i njihova djeca grade kuce na tim zemljistima, obradjuju, prodaju i kupuju zemlju.

Sestra ih povremeno cuje ili dodje u goste i - ne zali se jer smatra da je sve uredno podjeljeno u skladu sa voljom pradjeda.

U medjuvremenu su umrli svo troje (tadasnje djece) te se sada vode (ili su zavrsene) ostavinske rasprave nakon njihove smrti ili cak i smrti njihove djece.

 

djeca od kceri s pocetka price sada zele svoj dio (1/3) nekadasnje zemlje (sada ima i 10ak vlasnika - potomaka)temeljem "automatske" presude suda iz 1974. da svim nasljednicima (njih troje ) pripada po jedna trecina imovine. od svih generacija (a sada pricamo i o praunucima od predaka) nitko nije niti znao da postoji takvo rjesenje suda niti se pozivao na njega.

 

Kakva su prava ostalih nasljednika (djece, unuka i praunuka) koji imaju zemlju s pocetka price vec desetljecima prepisanu na sebe, odnosno u novim provedenim ostavinskim raspravama podjeljene i u jos jednom ili dva koljena nakon pradjeda s pocetka teksta.

Sve ove godine se nitko nikada nije zalio niti potrazivao zemlju van prvotnih originalnih podjela a u knjigama sestra od dvojice brace nikada nije bila upisana kao vlasnik neke od parcela - sve dok 2010 (u zadnjoj u nizu od ostavinskih rasprava) misteriozno nije iskrsnula kao nekadasnji trecinski vlasnik. U istim takvim dokumentima izdanim prije 2009 nije bila upisana kao vlasnik ???

pozdrav i zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija