Jump to content

procjena radne sposobnosti


petra001

Preporučene objave

Imao sam ozljedu na radu,povrijedio sam koljeno..izvađen mi je meniskus u potpunosti,sada čekam pregled kod ortopeda za transplataciju i još jednu operaciju tj.rekonstrukciju ligamenta..doktor opće prakse me poslao na invalidsku komisiju radi utvrđivanja invalidnosti?dal ta komisija donosi odluku o promjeni radnog mjesta(lakše radno mjesto)ili doktorica medicine rada(već mi je napomenula da mi neće dati lječničku za poslove koje sam prije obavljao-radio sam u građevini,a pored toga svega imam dioptriju 7.0 na oba oka)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovlašteni vještaci nalazom i mišljenjem utvrđuju postojanje invalidnosti. Ako prema Vašoj medicinskoj dokumentaciji utvrde opću neposobnost za rad tj. trajni gubitak radne sposobnosti, prema Zakonu o radu doći će do prestanka radnog odnosa.Ali ako se utvrdi profesionalna nesposobnost za rad tj. smanjenje radne sposobnosti,ovlašteni vještak navodi kontraindikacije (poslove koje ne bi trebali raditi,jer bi doveli do pogoršanja zdravstvenog stanja), koje bi poslodavac trebao poštivati i omogućiti Vam radno mjesto koje isključuje navedene kontranidikacje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost rješenje o profesionalnoj nesposobnosti znači i skidanje s bolovanja, te nemogućnost dobivanja naknade sa HZZO-a za neko buduće bolovanje.

 

Znači ako meni sada komisija potvrdi profesionalnu nesposobnost i lakše radno mjesto(šta bi trebala s obzirom na ozljede) i ako na tom radnom mjestu neću moći raditi s obzirom da čekam još dvije operacije,ja ako otiđem opet na bolovanje nemam pravo na naknadu od hzzo-a za to bolovanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija