Jump to content

Bračna Stečevina od kojeg datuma


nicko

Preporučene objave

Poštovani

Moj dragi je podnio zahtjev za rastavu braka 11/2009 do dana današnjeg ništa osim socijalnog rada nije poduzeto, jer je sudkinja bolesna itd,.

Uglavnom moje je pitanje da li je bračna stečevina sve što je do tog datuma stečeno ili u nju ulazi i ono što je poslije stečeno?

Budući da on njoj plaća alimentaciju (minimalnu po djetetu) režije i kredite koji glase na nju a plaća i kredite koji glase na njega u kojem se to omjeru dijeli? Naime on bi htio ubrzano zatvoriti neke kredite za stan ali se boji da na kraju se taj stan ne bi dijelio 50 : 50 a u momentu kada je podni ozahtjev taj stan nije bio otplaćen niti malo.

A da ne govorimo da ona ni za jedan kredit nije dala ni lipe

 

 

editirala newbie

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja Vam mogu pomoci s informacijom da bracna stecevina prestaje teci prestankom bracne zajednice. A bracna zajednica i brak nisu jednak pojam, bracna zajednica prestaje kad se npr. jedan od bracnih drugova iseli iz zajednickog stana s namjerom prestanka te bracne zajednice...itd.

Tako da je u ovom slucaju bracna zajednica vj.sigurno prestala predajom zahtjeva za razvod braka ako ne i ranije. Tocan prestanak bracne zajednice moguce je i sudski dokazati ako postoje sukobi oko toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija