Jump to content

otkaz nakon porodiljnog


meri0505

Preporučene objave

Može pomoć?

Ističe mi porodiljni dopust sa 03.05.2011. Očekujem otkaz po povratku u firmu. U toj firmi sam zaposlena od 5.2006.

Zanima me sljedeće:

1. da li imam pravo za vrijeme otkaznog roka iskoristiti godišnji odmor? Da li mi ga poslodavac može inakoji način uskratiti?

2. da li imam pravo na otpremninu i u kojem iznosu, odnosno da li se za otpremninu uzima moje stvarno isplaćene plaće dok sam radila ili ono što sam dobivala za vrijeme porodiljnog ( s obzirom da je za drugih 6 mjeseci porodiljnog naknada 2.500,00 kn, sto je puno manje od moje plaće)?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Zakon o radu vam daje pravo i na godišnji odmor iz 2010. godine nakon završetka roditeljskog dopusta, a morate ga iskoristiti do 30.06. ove godine. I za ovu godinu imate pravo na godišnji odmor u razmjernom dijelu, znači za navršena 4 mjeseca radnog staža prije povratka sa roditeljskog dopusta, a to je četiri dvanaestine vašeg cijelog GO. Ako vam poslodavac to ne može osigurati, mora vam to platiti kao naknadu plaće za neiskorišteni GO. Sve vam to osiguravaju odredbe Zakona o radu. Predlažem vam da se ponašate kao da ne znate ništa o otkazu ako niste dobili pisanu obavijest i da čim prije uputite poslodavcu pisani zahtjev za ostvarivanjem prava na puni GO iz prošle godine (sa povratnicom, naravno). Za vrijeme otkaznog roka se ne koristi godišnji odmor, dok traje godišnji odmor traje i radni odnos, a nakon njega nastupa otkazni rok koji traje sukladno ostvarenom pravu na isti prema dužini radnog staža. Otkazni se rok prekida nastupanjem bolovanja.

2. Imate pravo na otpremninu u visini 1/3 prosječne bruto plaće isplaćene u pretodna tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu za svaku navršenu godinu rada kod tog poslodavca. Ovaj se iznos vama isplaćuje neto, a kao prosjek se uzima iznos koji bi vi postvarili da ste radili, a ne ovaj koji ste dobivali od HZZO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija