Jump to content

dopunsko osiguranje


jlucija85

Preporučene objave

Pozdrav.

Sklopila sam policu dopunskog zdravstvenog osiguranja kad sam bila trudna.kad sam došla na hzzo prijaviti se za dobivanje naknade u vrijeme čuvanja trudnoće tj.bolovanja,bilo mi je rečeno da, kad sam na bolovanju i porodiljnom dopustu, ne moram plaćati dopunsko osiguranje.Nikad nisam dobila nikakvu obavijest o dugu ili polici mog osiguranja.Sada sam pukim slučajem saznala da imam dug od 1300 kn.Znam da svejedno moram platiti taj dug i želim prekinuti to osiguranje.Samo me zanima da li su ipak mogli ili morali poslati nekakvu obavijest,dopis ili bilo što kako bi znala da ipak moram plaćati policu.Mislim da se tu radi o propustu zaposlenika naše podružnice hzzo-a.Jer, da je moja namjera bila ne plaćati policu,nikada je ne bih ni sklopila. Kad sam pitala na koje načine mogu platiti dug,jer nemam novaca platiti sve od jednom,bili su dosta drski i ispalo je da mi nitko od njih nije mogao reći da ne moram plaćati jer oni svi kao sve znaju.ne želim se puno natezati s njima po sudovima i to jer mislim da nema smisla jer dobro jedni drugima čuvaju leđa,a ja samo mogu reći ono što su meni rekli,tj.da ne moram plaćati tu policu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, sklopila si policu i izgleda pogrešno protumačila informacije koje si dobila prilikom toga. Iz ovog što navodiš mogu zaključiti da su ti ipak bile predočene informacije prilikom podnošenja ponude, naime uopće ne sumnjam da ti je bila prenesena informacija da je Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju propisano da se sudjelovanje (participacija) ne plaća za korištenje zdravstvene zaštite vezano uz trudnoću, odnosno porod, dok se za oostalo korištenje zaštite plaća ukoliko nisi u na ovaj ili onaj način u sustavu dopunskog osiguranja, i ne samo da si izgleda dobila tu informaciju, već su ti bili uručeni i opći uvjeti i iskaznica, odnosno polica.

 

Ukoliko smatraš da postoje nekavi relevantni prigovori u vezi s važenjem tog ugovora tada ih iznesi, no čuvanje leđa, drskost, i ostalo neće bitno utjecati na izgleda važeći ugovor s tvojim potpisom s desne strane istog......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ja to kužim i velim da ću platiti.To da sve što je povezano uz trudnoću znam da ne moram plaćati.Samo mi je krivo što kad se nešto takvo dogodi,svi se oni ponašaju ko da želim nešto od njih dobiti.No,nema veze,riješit ću to nekako.Dali možda znate da li ja to mogu platit nekako na dva puta ili ću to morati njih pitati?

Moguće da sam onda kad sam sve to rješavala uz hrpu informacija koje sam dobila nešto pravidjela ili krivo razumijela.Ali,svejedno mislim da sam morala dobiti nekakvu obavijest o neplaćanju,a da jesam već bih odavno platila i ne bi sad to bio tako velik iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija