Jump to content

Rješenje Općin. građan. suda i e-izvadak se razlikuju


Malena7

Preporučene objave

Poštovani,

 

ugovorom o darovanju dvoje braće su primili od jednog roditelja svaki 1/2 dijela nekretnine i zemlje. Rješenje Općinskog građanskog suda je donijelo rješenje u kojem piše kao i u Ugovoru o darovanju. E sada, jedan je brat upisao se prvi na zemlju, ali na kuću iz nekog razloga nije mogao dok se neke stvari nisu riješile, a drugi nije u tom trenutku ništa poduzimao do nedavno kada je i on zatražio upis na nekretninu i zemlju kada je stvar sa kućom bila riješena, ali je dok je tražio upis vlasništva zatražio i upis brata jer brat se upisao na zemlju, ali ne i kuću.

Znači, sudac je donio rješenje u kojem 1/2 ide jednom bratu, a druga 1/2 drugom bratu. Na e-izvatku je vidljivo da je prvi brat vlasnik zk.ul zemljišta 2/4 te onda opet 1/4, a drugi brat samo na 1/4 (jasno je da su na zemljišno knjiznom odjelu proveli prvog brata na 1/2 prije gotovo godinu dana, a sada kad je i drugi brat zatražio svoju 1/2 umjesto da se upiše samo on na 1/2 njegov dio je podijeljen između dva brata. zanimljivo je da je na e-izvatku kuća podijeljena kako treba jer prvom bratu je prije godinu dana odbijen upis, a sada kada su papiri u redu provedeni su oboje i to svaki u 1/2 dijelu kako i treba biti i sa zemljom.

Meni se čini da bi u pitanju bila pogreška na zemljišno knjižnom odjelu jer sudac je napisao 1/2 svakome, ali da ne pogriješimo jer imamo samo 15 dana sa podnošenje žalbe na Sudu pitam Vas da li trebamo pisati Žalbu ili tražiti ispravak provedenog upisa na zemljišno knjižnom odjelu?!?!?

Zahvaljujem na svakoj informaciji.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija