Jump to content

liječenje u inozemstvu - hitno molim pomoć


sifo

Preporučene objave

Da li mi itko može pomoći, najme spremam se na operaciju u inozemstvo u Austriju. Austrijanci žele da im pošaljem nekakav obrazac E-112, za koji nitko u HZZO-u nema pojma niti zna o čemu se radi. Koliko ja shvaćam oni traže neku vrstu potvrde od HZZO-a. Ja ne želim da mi HZZO snosi troškove liječenje, već ih želim platiti sam. Znači HZZO mi mora službeno odbiti zahtjev i to moram slati obavezno u Austriju. Nije valjda da i njihovu odbijenicu moram čekati danima, jer nemam toliko vremena...Da li itko ima kakve korisne informacije i savjete oko toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopće ne vidim razloga zbog čega bi trebao tako nešto, a pogotovo ne iz razloga kojeg navodiš (da želiš sam snositi troškove), praksa je u ovakvim slučajevima da se uplati akontacija u zdravstvenoj ustanovi u Republici Austriji i to je to.

 

Potrebno je otkloniti te nejasnoće s zdravstvenom ustanovom u kojoj prema vlastitoj želji i volji želiš mimo dominicilnog osiguravatelja koristiti zdravstvenu zaštitu i ne vjerujem da ćeš imati bilo kavih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolko ja znam to nema veze, jedino kaj mi pada na pamet zbog čega bi to tražili bilo bi to da se eventualno zaštite od mogućih komplikacija po izvršenom zahvatu i dodatnih troškova koji bi mogli nastati, al to je već sfera mašte, tak da mislim da ne bi trebalo biti problema.

 

Sretno tamo gdje već ideš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija