Jump to content

Prekršajni nalog bez zapisnika o izmjerenoj brzini


Chuck

Preporučene objave

Nedavno sam zaustavljen od policijskog presretača na autocesti. Izmjerena brzina iznosila je 156 km/h na dijelu prometnice gdje je brzina ograničena na 100 km/h . Nakon oduzimanja 10%, brzina je dakle cca. 140 km/h, i za prekršaj mi je izrečena kazna od 1.000 kn.

Uručen mi je Obvezni prekršajni nalog, te uplatnica, međutim nije mi uručen, niti dan na uvid "Zapisnik o izmjerenoj brzini". Zanima me, imam li osnove na prigovor po toj osnovi? Naime, bez obzira na objašnjenja policijskog djelatnika kod pregledavanja snimke, imam određenih dvojbi, budući da vjerujem da sam vozio sporije. Doduše, na obrascu Naloga pri dnu piše "Traffivision br..." što je pretpostavljam oznaka i broj mjernog uređaja. Zanima me da li je policijski djelatnik postupio ispravno, odnosno da li sam morao dobiti i spomenuti zapisnik.

Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je zakonito.

 

Zapisnik o očitanju brzine se radi kao osiguranje dokaza, a pošto postoji video zapisnik dokaz postoji i bit će dostavljen sudu zajedno s vašim prigovorom.

 

Platite to ako imate novaca, ako ne pišite prigovor na visinu kazne i priložite dokaze da bi vam plaćanje tih 1.000 kuna ugrozilo životnu egzistenciju, a baš i ne vjerujem da ste u tako lošem imovinskom stanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija