Jump to content

godišnji odmor i subota


PSR

Preporučene objave

Pozdrav forumaši, nisam vas već dugo gnjavio, ali me evo sa novim problemom; zaposlen sam u jednoj visokoškolskoj ustanovi i imam problem s obračunom godišnjeg odmora; naime: po mom ugovoru o radu ja svoju djelatnost obavljam u 6 radnih dana u tjednu ili 40 sati u tjednu, u ugovoru još stoji da mi neradni dani, blagdani i subote ne idu u GO,na ispunjenju mjesečne satnice subote upisujem kao slobodne dane, a kad se obračunava GO onda se subota računa, pa tjedno imam 6 obračunatih dana odmora ili (mojim riječnikom) cijeli godišnji mi je smanjen za tjedan dana.Iz nekih saznanja bi bilo ovako; tjedan je 5 dana skraćenih po,možda,1 sat, a nadoknadu satnice ostvarim subotom, s tim da subotu ne računam u radni dan, nemam putne troškove,ali mi služi da pokrijem taj interni radni dan,ali ni GO ne pripada tu, jesam li u pravi i što o svemu misli netko relevantniji za takve stvari? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam zašto se baviti nagađanjima...ako ti u ugovoru o radu izrijekom piše da tjedno radiš 6 dana/40 sati, što bi po logici stvari uključivalo i subote, a izrijekom piše i da ti se ni subote ne računaju u GO, očito je da postoje kontradiktornosti između navedenih ugovornih odredbi, što se u konačnici zlorabljuje (u stvarnosti se subote uračunavaju u GO). Zato bi trebao otići u kadrovsku i upozoriti ih na te kontradiktornosti te pokušati s njima riješiti problem.

Ugovor o radu relevantan je za sva prava iz ili u vezi s radnim odnosom pa tako i s pravom na godišnji odmor. Ukoliko ta ustanova ima kolektivni ugovor koji sadrži povoljnije odredbe, onda bi se trebale primjenjivati te odredbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija