Jump to content

motocikl parkiran na kolniku


kikipanucci

Preporučene objave

Poštovani, molio bih vas za pomoć. Naime, prije nekolikko dan sam parkirao osobni automobil na za to predviđeno mjesto na nogostupu ispred supermarketa. U međuvremenu je čovjek parkirao motocikl iza mog automobila, na kolniku. Ja sam za to vrijeme bio u automobilu čekajući suprugu da dođe iz supermarketa ne primjetivši da je čovjek parkirao motocikl ia mene (na kolniku). Kad se supruga vratila, krenem unatrag, prije toga provjerim sve moguće kutove, izađem na cestu i udarim stražnjim krajem u motocikl i razbijem mu prednji blatobran (na mom automobilu nikakvih tragova nema). Pričekam vozača, uvjeren u svoju ispravnost, ponudim mu pomoć pri popravku blatobrana u vidu popusta na isti pošto znam neke ljude u predstavništvu za tu marku motocikla. Čovjek na to pristaje, također uvjeren da je u krivu. Dajem mu broj mobitela da se dogovorimo za detalje. Nismo ispunjavali ni europsko izvješće niti smo zvali policiju. Nakon 2 dana me on zove i traži da platim čitavi iznos štete jeron nije kriv, a u protivnom da će on to preko policije riješiti i da ću morati platiti puno više. E sad, zanima me koliko sam ja a koliko on kriv u ovoj situaciji i može li on dokazati moju krivnju bez policijskog izvješća ili euro izvješća? Što to uopće znači da će on to s policijom riješiti i što bih ja to dodatno trbao platiti? Napominjem da nije pristao ni na podjelu troška u odnosu 50:50! Hvala vam puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste jedan od 95% vozača koji ne razmišljajući parkiraju vozilo prednjim krajem unutra, rizično izlaze vani stražnjim krajem, pa se čude kad obore nekoga ili nešto.

 

Vozač motocikla jest počinio prekršaj jer vas je zagradio, ali to vama ne daje za pravo da mu pravite štetu.

 

On se nije nalazio na motociklu u trenutku nesreće i njegova odgovornost je time ipak isključena.

 

Bilo bi moralno da se obratite svom osiguravatelju i prijavite događaj.

 

U protivnom, oštećeni vas može privatno tužiti za počinjenu štetu i može protiv vas prekršajnom sudu podnijeti privatan optužni prijedlog za ono što ste napravili.

 

Preporučam vam da se ipak javite svom osiguravatelju i omogućite oštećenom da naplati odštetu za štetu koju je pretrpio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala još jednom. Samo me još nešto zanima; kako on uopće može dokazati da se dogodilo to što se dogodilo bez policijskog izvješća, bez europskog izvješća i bez svjedoka? Inače, šteta na motoru je nekih 600-tinjak kuna i podmiriti ću ja to bez osiguranja jer mi se ne isplati gubiti bonus radi tako malog iznosa. Samo mi nikako nisu legle njegove prijetnje. Ima li šanse da on plati barem kaznu za nepropisno parkiranje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tražite da vam potpiše na papir da je isplaćen za djelove te-i-te radi prometne nesreće dana tog-i-tog u kojoj ste na parkiralištu trgovačkog centra u kojoj ste upravljajući unatrag oborili motocikl koji je bio parkiran iza vašeg vozila zagradivši vam izlazak.

 

Uvjetujte potpisivanjem te izjave s njegovim potpisom sa brojem osobne iskaznice, a recite mu da vam je to garancija da vas naknadno ne tuži za osiguranje.

 

Potom na običnom listu papira napišite pismo prekršajnom sudu u kojem tražite da se protiv te osobe pokrene redovni prekršajni postupak radi događaja tog-i-tog, dana tog-i-tog, tu-i-tu, a da ste vi oštećeni tim njegovim prekršajem, a priložite i dokaz o isplati štete.

 

To je u biti građanski privatni optužni prijedlog.

 

On se može braniti da uopće nije on parkirao njegov motocikl već najbolji prijatelj iz Turske, a kojemu je on u biti skinuo podatke s fejsa ili će skinuti podatke nekog jadnika sa osmrtnica koji je nedavno preminuo a imao urednu vozačku dozvolu.

 

Uglavnom gnjavaža.

 

Od policije nikakve koristi, otpilit će svakoga radi naknadnog međusobnog osvećivanja u kojem oni ne žele sudjelovati. Da im je sve na vrijeme prijavljeno reagirali bi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače sam legalista i poštujem propise i zakone i nastojim ih i sprovoditi u najboljoj mjeri ....

No ukoliko su vaši navodi točni i istiniti po mojem nemorate plačati nikome ništa...nema nesreće..nema oštečenih..nema pol.zapisnika..nema svjedoka,nema prijave... u biti ništa ...vaša riječ protiv njegove...

Ukoliko nije popunjeno Europsko izvješće o nezgodi sa točnim podacima niti je pozvana policija mala je vjerojatnost da se šteta naplati..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e,to me je zanimalo! Dogovorio sam se s čovjekom i platiti ću štetu (i ja sam legalist),ali nisam bio siguran postoji li način da on meni dokaže krivnju na temelju onoga što sam vam opisao. On je rekao da može i hoće,ali nisam bio siguran jel to izvedivo,pa nisam mogao polemizirati. (inače ne volim kad se netko pravi pametan,a znam da nije u pravu) Uglavnom,znači ne može??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija