Jump to content

Potvrda o ulasku u tudji dom bez naloga, osporavanje


zmirko

Preporučene objave

Pozdrav,

kolegu su mi nedavno ulovili sa 1g marihuane na jednom poznatom okupljalistu mladih. Nekoliko ljudi im je prilikom akcije pobjeglo trceci, pa se bijes policije srucio na njega samog. Prilikom obrade policajci su ga prisilili da potpise tzv. potvrdu o ulasku u tudji dom bez naloga (str. 11):

 

www.propisi.hr/files/File/IVANA%20-%20PROPISI%20V/MUP.pdf

 

sa zaokruzenom prvom opcijom gdje stanar sam trazi ulazak policije u dom. Pretragom stana nadjena je manja kolicina marihuane (cca. 10g) i pribora i temeljem toga i iskaza policije optuzni prijedlog je prosiren na cl.173.2 ("dilanje").

 

Kolegu su sad pozvali dati (vjerojatno prvi) iskaz na istrazno saslusanje (?), a njegov iskaz na policiji izgleda nije usao u dokazni materijal. Vjerojatno zato jer nije imao odvjetnika, a za navedeno teze djelo po redovitom postupku ga navodno mora imati prilikom prvog ispitivanja ?

 

Buduci da sav dokaz za ozbiljniju kvalifikaciju djela visi na vlastitom potpisu i pretrazi doma za koju nije ishodjen sudski nalog, postoji li mogucnost da svoj potpis ospori ?

Jer covjek je ocito znao sto ima doma, no policija ga je toliko izmaltretirala (da ne ulazim u detalje) da je morao potpisati i time sam sebe inkriminirati.

 

Postoje li slicni slucajevi u praksi, jer dom bi ipak trebao biti svetinja i ovakav postupak je nedopustiv ? Uostalom ako jedan Paravinja moze povuci priznanje i potpis...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija