Jump to content

ugovor o doživotnom uzdržavanju


vanda13

Preporučene objave

roditelji su s bakom napravili ugovor o doživotnom uzdržavanju za 3/4 dijela na kući.Nakon bakine smrti vidjeli smo da je baka upisana na nešto manje od 2/4 dijela,dakle manje nego je ugovoreno, jer je ZK odjel na kuću i okućnicu kao vlasnike upisao nju i njene sinove kao ravnopravne suvlasnike, uvidom u ZK knjige doznajemo da je spomenuto stanje nastalo na temleju zapisnika o osnivanju ZK knjiga gdje je moj djed navodno naveo sve članove svoje obitelji kao suvlasnike.Djed je prije smrti sačinio oporuku u kojoj se be navodi kao jedinog nasljednika na kući te baki ostavlja 3/4, a ostatak ostavlja sinovima.Dakle i djed i baka su živjeliu u uvijerenju da je to djedovo 1/1,što se kosi s ovim što je rečeno na zapisniku o osnivanju zemljišnih knjiga,Prema ovome moji roditelji su oštećeni a ja sad neznam što mogu učiniti da pravda bude zadoovljena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Imam ugovor o doživotnom uzdržavanju na kojem je navedeno da nasljeđujem svu pokretnu(br.č adresa svi podaci) i nepokretnu imovinu kao i sav gotov novac koji se nađe u trenutku smrti.Primaoc uzdržavanja nije imao potomaka i umro je 1989 g.Te godine sam prepisao nekretninu i podigao novac sa računa dviju banaka uz predočenje štednih knjižica ,ugovora i smrtnog lista.

Nedavno sam saznao da u banci postoji još jedan račun.U banci su potvrdili ime prezime adresu i zatražili smrtni list ugovor o dož.uzd. riješenje o ostavinskoj pot. o prebivalištu Pok. osobe što sam im dostavio odmah. Za taj račun nemam nikakvu dokumentaciju(knjižicu ugovor) i sad nastaju problemi.

Već 3 mjeseca banka ne želi isplatiti novac iz razloga nemogučnosti utvrđivanja identiteta i još nekih nejasnih obrazloženja.

Dali je to moguće i na koji način doći do riješenja.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija