Jump to content

alimentacija za vanbračno novorođenče


trudnica1611

Preporučene objave

dobar dan,trebam hitan savjet i vasu pomoc.Nadam se da nece biti osuda s obzirom da sam ja zapocela vezu sa ozenjenim muskarcem i nakon 6 mj ostala trudna poceli smo zivjeti skua a on je predao paire za razvod sa zenom s kojom ima dijete od 18 mj.ja sam trenutno trudna 11 tjedana,medjutim shvatila sam da s njim ne zelim odgajati dijete ni zivjeti(istukao me je trudnu,izlazi dolazi kuci pijan u svako doba noci,konzumira lake droge(marihuana)).molim vas recite mi koja su moja prava te imam li ikakvih uopce.ako se odselim od njega za vrijme trudnoce imam li pravo na neku naknadu jer ja nemam nikakva primanja nikakve nekretnine i nezaposlena sam vec neko vrijeme.kako se dolazi do alimentacije i kako sve to s obzirom na drugo dijete.njegova placa prijavljena je na 2,900kn(ima vise naravno).molim vas da mi objasnite detaljno unaprijed zahvalna! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad se dijete rodi, ici cete ga zajedno prijaviti u maticni ured. Ukoliko otac djeteta ne prisustvuje tome, Vi mozete pred maticarem izjaviti tko je otac djeteta te je on dalje duzan preko czss-a obavijestiti oca djeteta o Vasoj izjavi te se tad otac more odazvati i priznati ocinstvo. Ako to ne zelite izjaviti pred maticarem, on o tome obavijestava czss i onda Vas oni zovu na razgovor u kojem bi Vi trebali reci oca djeteta. Ako se otac ne odazove nakon dobivene obavijesti o tome da ste ga naveli kao oca djeteta idete ne tuzbu za utvrđivanje ocinstva. Tada sud, nakon dobivanje rezultata DNK analize, pod uvijetom da se utvrdi da gore navedeni jest otac djeteta, odlucuje o alimentaciji, susretima i druzenjima itd. Iako je placa mala, nekakvu alimentaciju ce morati placati. U tom procesu, ako je ikako moguce, potrazite pomoc odvjetnika. Dakle, ako ne potignete dogovor o visini alimentacije i samoj alimentaciji o cemo czzs napise rjesenje, obratite se sudu.

Postoji jos nesto sto se zove naknada za troskove poroda izvanbracnog djeteta. To bi otprilike znacilo da mozete od oca djeteta traziti doticnu naknadu ... no to se u praksi rijeđe provodi zbog toga sto sam proces dobivanja naknade traje dugo, a sami troskovi poroda su nesto neophodno i trenutno. No, mozete pokusati i s tim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija