Jump to content

refundacija troškova pregleda


kairos

Preporučene objave

Poštovani,molim za savjet iz prakse ili nekakvu zakonsku odredbu kojom je to regulirano. Velika smo firma koja između ostalih zapošljava i djelatnike koje zbog vrste poslova koje obavljaju trebamo slati na specijalističke prglede,npr. vozači,mesari,vozači na paletaru,radnici u proizvodnji....Takvi se djelatnici odmah upućuju na te preglede i poslodavac snosi troškove pregleda. Meutim,često nam se desi da nam isti ti djelatnici nakon par dan sporazumno odlaze i to su nam veliki troškovi. Predpostavljate,slijedom,moje pitanje:kako,na koji način ako postoji ta mogučnost nekako naplatiti te troškove pregleda,da li na plaći kao obustavu? Sad bi već i proširila to pitanje,jer mi na pamet padaju i troškovi za radnu odjeću i obuću, koji nam radnici po isteku sezonskih,studentskih i đačkih ugovora nakon sezone jednostavno ne vraćaju,iako imaju uredno potpisan dokument da su iste primili kod prvog radnog dana.I još što bi u tom slučaju bilo i sa izradama sanitarnih iskaznica za radnike koji također dođu,probaju i nakon par dana spoznaju da" to nije to" i odu. Cijenila bih Vaš savjet i odgovor,pa se unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krhko li je ljudsko znanje. Nemam pojima da i to postoji,iskreno,zaista nisam znala.A svakodnevno komuniciram sa referenticom koja me i savjetuje i upućuje nam uputnice za preglede ovisno o vrsti i opisu poslova na ugovorima koje sklapamo sa radnicima. Zahvaljujem se,trebam znači na stranice HZZO i pogledati što tamo ima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija