Progres62 objavljeno: 4. kolovoz 2011. Dijeli objavljeno: 4. kolovoz 2011. budući da nisam financijski u mogućnosti za sada angažirati odvjetnika i plaćati ga PREDMET prije više od godinu dana sam morao prodati osobni automobil kojega sam kupio na lizing uz popust od dvadeset posto na osnovu invaliditeta u to vrijeme sad sam četrdeset postotni invalid trajno sa tendencijom pogoršanja HRVI ptsp ranjavanje ozljeđivanje i neizlječivo plućno oboljenje te oštećena i degenerirana kralježnica u lumbalnom dijelu i križima tako da jedva hodam prodao sam auto jer nisam imao novaca da pokrpam komad stražnjeg dijela kojeg je otkinuo auspuh kada mi je otpao na ležećem policajcu nisam imao ni za auspuh nakon godinu dana stajanja prišao mi je mladi gospodin iz susjedstva i ponudio mi je slijedeće kupiće auto za 15 tisuća kuna ja presretan ali na rate od 1000 kuna mjesečno ja sretan i dalje ali manje ipak nismo imali ništa novaca u kući jer mi je vojna-invalidska mirovina pod opterećenjem u kreditima platio je uskoro prvu ratu i druga je došla na vrijeme treća je kasnila desetak dana četvrta mjesec dana i platio je manju svotu nakon toga nije plaćao skoro godinu dana objašnjavajući da ne može naći posao a ima oko 23 godine ponudio sam mu da ga preko veze zaposlim u jednom trgovačkom centru odbio je vozio je skoro pola godine moj auto na moje ime jer kako je rekao nema sad za prijepis ali je redovito imao za gorivo i popravke i farbanje i slične investicije plus nove zvučnike iza sjedala sa novim cd-radio uređajem budući da je moj imao radio uređaj na kazete e da nedavno je kupio nove alu felge i nove gume uskoro je došao i red na to došli smo kod javnog bilježnika i izvadio je ugovor koji je sastavio neki njegov odvjetnik tamo je pisalo da sam se ja suglasio prodati auto za 10 000 kuna i da sam isplaćen u cijelosti to mi je objasnio da će na taj način platiti manji porez a meni će i dalje isplaćivati po dogovru do 15 000 kuna do kraja u međuvremenu osiguravajuća kuća mi je redovito slala uplatnice da nisam podmirio dug prema njima nije on plaćao a auto je vodio na mene preko veze je prošao tehnički i registraciju i sklopio ugovor sa uniqom osiguravajućom kućom njegov pokojni otac je bio visoko rangirani policajac pa on danas ima veze u policiji dodao bih da u suštini nije skroz nepošten i pokvaren ali nije ni fer prema meni iskoristio je i mojih dvadeset posto popusta pri registraciji što sam stekao kao HRVI zakonom o posebnim pravima hrvatskih branitelja iskorostio je moju naivnost i moju tešku situaciju iako mi nije mjesecima plaćao ja sam opetovano tražio da plati ali uvijek je odgovorao da nema odkuda u međuvremenu je radio privatno kao vozač pri razvozu drva za ogrijev veli da gazda neće da plaća na vrijeme te da nema ja sam u međuvremenu skupljao boce SA SVE TROJE DJECE da se prehranimo skupili smo dovoljno da ne umremo od gladi ali nismo imali za režije pa su nam isključili struju na tri mjeseca nakon nekog vremena sam dobio neke zaostatke od mombs-a i platio struju i nahranio obitelj on ni tada nije htio plaćati svoj dug nazvao sam osiguravajuću kuću uniqu da im objasnim da auto nije u mome vlasništvu i sve objasnio preko telefona jednoj gospođi koja se tada javila rekla je da ga treba biti sramota kako me je izigrao i slagao prije par dana je nakon dugo vremena platio 100 EU i to jedva kako veli da je iskamčio od poslodavca ja neznam gdje radi ali jutros sam vidio da pakira u gepek od auta soboslikarski alat i kreće na posao neznam dali je prijavljen ili radi na crno i skime radi uspio sam dobiti od njega oib ali neznam gdje sam ga pohranio također nisam u javnog bilježnika potvrdio svoj primjerak ugovora vjerujući mu i da uštedi koju kunu za plaćanje iste aujedno neznam ni di sam pohranio ugovor jer patim od amnezije prouzročene demencijom kao posljedica ptsp-a sad se pitam ima li kakve šanse da se tome stane na kraj tome da mi ispalti sve zaostatke plus porez na auto koji su meni odbili od moga povrata na porez ili da mi cjelokupni dug podmiri da mi vrati auto za jednu kunu u najispravnijem stanju ja sam otvoren za sve opcije jer bolje išta nego ništa ja ću auto prodati jer za mene je luksuz i imaću barem novaca da platim zaostatke za režije i nešto za hranu molio bih nekog odvjetnika iz zadra po mogućnosti a može i bilo odakle treba mi pro bono platio bih putne troškove i smještaj i hranu za toliko ću se snaći molim odgvor na moj e-mail koji znate vi u legalisu i odgovor ovdje na forumu glede inboksa nije mi jasna ona opcija za slanje poruka nikako ne funkcionira hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.