Jump to content

Kako otvoriti zalagaonicu ?


Obrtnikugrmu

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Eto firma gura već 1. godinu , uredno poslujem i plaćam obveze državi. Zanima me, u gradu kojemu se nalazim ne postoji niti jedna zalagaonica a zlatarne kradu građane uzduž i popreko.

Kako bi se otvorila zalagaonica i dali je moguće jednostavno dodat tu zanimaciju opsegu djelatnosti koje firma pokriva ?

Predosjećam da je u pitanju mnogo kompliciraniji odgovor od onoga koji sam očekivao gledajući da samo banke i štednokreditne zadruge sada mogu davati zajmove ... Kako bih se zaštitio od mogućnosti da mi uleti npr krijumčarena ili ukradena roba pred zakonom, dali se tada može sudski goniti osobu koja je založila iste predmete ?

Te dali je po današnjem zakonu moguće primat u zalog, npr elektroničke uređaje, satove, vrijednostnice obveznice itd nikako se nebih dotakao nekretnina ni automobila jer vidim u kakvoj državi živimo neželim iza rešetaka...

 

(usputno pitanje, kako riješit otkup starih stvari i umjetnina kao firma od fizičkih osoba u direktnu zamjenu za novac dakle ne zajam, koju djelatnos moram dodat ? trenutačno imam ugostiteljske, informatičke i uvoz,izvoz,transport i prodaja specijaliziranih proizvoda na veliko i malo)

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija