Jump to content

moja odluka


miner

Preporučene objave

Poštovani forumaši i forumašice! evo ovako:odlučio sam da više NE ĆU plačati kredit u PBZ jer ne mogu.Račun mi je stalno u blokadi,mirovina blokirana od strane PBZ-a iako to nije moja matična banka.Moja je ZABA i u njoj sam napravio reprogram dugova s time da mi je supruga morala biti jamac.OK to sam prihvatio,međutim sada me PBZ traži da napravim reprogram dugova s time da mi opet žena bude jamac iako ona ima i svoj kredit na svojoj plači i još me traže da nađem sudužnika za taj reprogram.Ja to jednostavno ne mogu jer imam i PTSP i srčani sam bolesnik sa ugrađenim stentom u srce i civilnu invalidsku mirovinu.Ne posjedujemo ni ja ni žena nikakove nekretnine ni auto,ništa osim namještaja u stanu.Stan je od grada.Pa ako netko zna kako dalje i koje su posljedice neka javi.Osobno sam spreman i u zatvor ići jer mi je tako svejedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Burn! Ovako,moram malo opširnije da bi me razumjeli. Kada je kolega digao kredit u PBZ ja sam mu bio jamac. Pošto nije uredno vračao kredit odlučio se na reprogram dugova.Gospođa koja radi na tim poslovima ,nakon njegovog upita tko je obavezan kao sudužnik za njegov reprogram rekla je VI i Vaša supruga znači nije u prvom spominjala mene nego samo njega i njegovu ženu. Nakon što je on to sa njima dogovorio javio je meni da i Ja moram biti sudužnik na njegovom kreditu pošto sam mu več jamac .U međuvremenu on je podigao još jedan kredit,na amexu je napravio duga,dozvoljeni minus pun kufer itd.Na moj upit zašto JA moram biti njemu jamac na kompletan njegov dug po reprogramu( dakle i na sad več 2. kredita plus svi dugovi po računima)gospođa u PBZ mi je rekla da je to politika kuče i da on ne može napraviti reprogram ako ja ne pristanem i potpišem.Kada sam pristao upitao sam kako da ja riješim reprogram mog kredita kod njih,odgovor je bio,sad više ne možete jel ste pristali kolegi biti jamac.Na moj ponovni upit: ok,u redu ali zašto sam ja morao biti jamac na njegove kompletne dugove,znači i drugi kredit i amex i dozv ,minus,odgovor opet politika kuče.Pa zbog te politike kuče koja je po mojem mišljenju nezakonita barem u dijelu da ja preuzimam odgovornost za svo njegovo dugovanje a ne samo za onaj prvi kredit na kojem sam mu jamac ja ne vidim daljnji izlaz. Jer da je meni netko prije rekao da ja nakon što njemu potpišem papire neču moči napraviti reprogram za sebe,ja mu nebi potpisao.Ovako gospođa iz PBZ- a je šutila dokle god nisu bili potpisani papiri a nakon toga me obavijestila da ja ne mogu sada u reprogram.E sada me samo interesira ,pošto je moj račun blokiran,imam svoj reprogram u svojoj matičnoj banci ZABI koji mi skidaju putem trajnog naloga,znači ni to se više neče moći naplačivati,koje opcije mi ostaju osim ove izjave da više ne mogu i ne želim otplačivati njihov kredit.Iovako ,oni su blokirali račun pa če i mirovina iči vjerojatno sva njima a meni kako bude.I molio bih još jedan odgovor :da li zbog te moje odluke PBZ može blokirati račun moje žene koja isto nije njihov komintent i nije mi jamac kod njih na kreditu.Poštovani Burn,ja se izvinjavam na podužem tekstu ali nekako sam morao objasniti bit problema.Hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

nema problema na dužem postu ali situacija ostaje ista. Sve što ste naveli ne mijenja činjenicu da ste Vi potpisali sve što Vam se nudilo. Biti jamac nekome je... pa ne baš tako dobra odluka. A Vi ste stalno potpisivali sve što Vam je banka davala. I stalno pristajali na nove obveze.

 

Ako Vaša žena nije ništa potpisivala, nikakvu solidarnu odgovornost ili sl., neće joj plijeniti.

 

Azron, istina je što ste napisali, no kada već dajete takve savjete onda barem upozorite da se vjerovnik po pravomoćnoj presudi ima rok od 10 godina za naplatiti se. Pa nek gospodin koji je u nezavidnoj situaciji sam donese svjesnu odluku o (ne)plaćanju. Jednako ste mogli napisati da sve to što je platio kao jamac ima pravo potraživati regresno od dužnika, makar tužbom.

 

Ovako ispada kao da ste mu rekli-ma da, ubijte tog lika, neće Vas policija uhvatiti. Karikiram, ali razumjeli ste me.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija