Jump to content

Alkohol 0,68 promila, pitanje oko prigovora sudu i prebivališta


kreky

Preporučene objave

zaustavljen sam od strane policije i alkotestiran sam.

Rezultat alkotesta je iznosio 0,78 promila,što umanjeno iznosi 0,68 promila. Policajac mi je dao uplatnicu i prekršajni nalog u kojem piše da je kazna za moj prekršaj 1000kn i zabrana upravljanja automobilom u vremenu od 6 mjeseci. Ovih 1000kn mi predstavlja manji problem s obzirom da sam zaposlen pa nekako i mogu to platiti,ali zabrana od 6 mjeseci za gore spomenutu koncentraciju alkohola mi stvarno izgleda pretjerana,a i vrlo nezgodna za mene s obzirom da sam zbog prirode posla dosta vezan za automobil.

Ali zakon je takav,ja ga moram poštivati i to je to.

 

E sad,znam da mogu u roku 8 dana uputiti prigovor sudu i da postoji vrlo realna šansa da mi kazna,tj. razdoblje zabrane bude umanjena/o.

Međutim,zanima me slijedeće: Prebivalište mi je prijavljeno u Zagrebu zbog nekretenine iako u Zagrebu uopće ne živim,a boravište mi je prijavljeno u Rijeci,gdje živim,a u Rijeci je i počinjen prometni prekršaj.

U slučaju prigovora i poziva na sud,da li ću biti pozvan na sud gdje mi je prijavljeno prebivalište (Zagreb) ili u Rijeci gdje je prekršaj napravljen i gdje mi je i boravište?

Također,da li mi obavijest o pozivu na sud,obavijest o početku zabrane i slično stižu na adresu prebivališta ili postoji mogućnost da dolaze na mjesto boravišta?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija