Jump to content

Rijedak slučaj, molim savjet


Jethro

Preporučene objave

prijateljica, rastavljena, s djetetom, nikada ništa nije imala od nekretnina, živi kao podstanar, dobila je u nasljedstvo vlasništvo stana u centru grada.

u tom stanu postoji zaštićeni najmoprimac; žena od kojih 55 godina i sin od kojih 25. oboje su zaštićeni najmoprimci još od doba kad se sin rodio, jedno od posljednjih rješenja zaštićenih najmoprimaca.

dakle, apsurd... žena plaća podstanarstvo s djetetom, nezaposlena, ima vlasništvo stana u kojem žive zaposleni ljudi.

da koma bude veća, postoji neki dug (ovrha?) nad tim stanom još od 1999 iskazana u DEM (20000 DEM), jer je vlasnik (koji je ostavio prijateljici taj stan u nasljeđe) uzeo kredit i hipoteku dao - taj neuseljivi stan.

danas pravna osoba koja je dala kredit ne postoji više, no dug se sigurno nekome mora vratiti. da li to nekako zastarjeva ili...? do kada idu kamate? mogu li ići i... 100 godina? piše u gruntovnici da je posuđen iznos na rok od 5 godina, dakle do 2004.

 

kako ideu kamate na tih 20000 dem? cca 14% godišnje pa do dana isplate, ili? jel ide kamata na kamatu?

postoji li šansa da se postojeći ljudi "izbace" iz stana? da im grad dodjeli drugi stan, kako bi njoj prepustila njen stan?

 

apsurd nad apsurdima je taj da će još morati plaćati porez na nekretninu u kojoj ne stanuje!!!!

dakle, tretirat će se kao vikendica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na zalost u ovoj j... drzavi je sve naopako pa tako i ovo. nema teoretske sanse da se isele zasticeni najmoprimci jer smo eto u banana drzavi.zakon kaze ovako nekako, da vlasnik dobiva prosjek cijene najma stana na tom podrucju.e sad taj prosjek odredjuje porezna uprava jedinice lokalne samouprave na temelju legalno prijavljenih najmova.kako je u hrvatskoj oko 70-80% najma na crno, onda nema govora o trzisnoj cijeni od nekih 300-400 euru u prosjeku nego cijenu diktira gradski najam.odnosno cijena po kojoj grad iznajmljuje svoje stanove (to su mizerne cijene, reda velicine za 50 kvadrata oko 600kn). to je jos super ako su najmoprimci sa slobodnougovorenom najamninom, a ako su za zasticenom najamninom onda je cijena najma jednaka pricuvi koju placa vlasnik stana.sto znaci da zasticeni najmoprimci besplatno zive u tudjim stanovima a vlasnici se mogu "slikati".eto tako nam diktira partija :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija