Jump to content

Kad ti ne odogovore na prijavu na natječaj za posao


Fireglory

Preporučene objave

Naime javio sam se na natječaj za zaposlenje u državnoj službi. Međutim, kako nikakve informacije nije bilo nakon završetka natječaja, nazvao sam ustanovu da provjerim jesu li donijeli odluku. No na moje iznenađenje tamo su uredno zanijekali su da su zaprimili moju prijavu. Kako se radi o ustanovi koja se nalazi blizu mojeg doma, nekako mi je teško sumnjati u zakazivanje poštanskih usluga. Prijava je poslana dan prije posljednjeg dana natječaja (preporučeno) i rečeno mi je da sigurno stiže na adresu sljedećeg dana - dakle unutar roka.

 

Posredno sam saznao da je posao dobila osoba iz tog mjesta. Budući da vjerujem da je moja prijava uredno stigla, a odgovora na nju nisam dobio, kakve su moje pravne opcije da osporim natječaj ili što da poduzmem u slučaju da moja prijava i dalje ostane ignorirana?

 

Hvala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje- ne možeš napraviti ništa! Tako se kod nas jako često zapošljava i s tim se čovjek mora pomiriti da bi sačuvao zdrav razum.I ja sam jedna od onih koji traže posao i doživljavaju apsoluno iste scenarije na raznim natječajima, budući da se već unaprijed zna tko treba dobiti određeno radno mjesto.

Mogao bi provjeriti u pošti da li je doista sve korektno odrađeno s njihove strane ( dakle zaista poslano na vrijeme ) o čemu moraš imati dokaz u obliku potvrde o slanju preporučeno. Da si dobio odbijenicu ( što pretpostavljam da ti nisu ni poslali jer su rekli- koliko sam shvatila- da nisu ni dobili tvoju prijavu ) vjerujem da ni u njoj ne bi bilo omogućeno pravo žalbe. Kada svatko radi što hoće i zapošljava koga hoće, naravno da im nije u cilju da se još i neki nezadovoljnici žale i stvaraju probleme. A i ako možda negdje dobiješ takvu mogućnost, imaš dobar aktualni primjer HACa kako žalbe završe. :bang:

Kod nas je veliki problem nezaposlenost, kako zadržati postojeća radna mjesta.. ali mi se čini da nikoga nije briga na koji način se i koliko transparentno provode natječaji. Još uvijek se prakticira zapošljavanje politički/rodbinski podobnih ili onih koji imaju dovoljno novca da plate, a mi ostali možemo :glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija