Jump to content

Apartmani, oglašavanje, internet stranica


shini385

Preporučene objave

Ovako... Moja baka ima otvoren obrt za iznajmljivanje apartmana u vlastitoj kući koji kategorizirani, vode se knjige, plaća pristojba, ma sve se radi kako treba.

 

Mene zanima slijedeće; koji su dopušteni tj. legalni načini oglašavanja na internetu i novinama(oglasnici, razno razni servisi za apartmane, banneri...), mogu li registrirati internet domenu te se oglašavati na vlastitoj web stranici, odnosno napraviti web stranicu o svojim apartmanima?

 

Ovo su moja trenutna pitanja hvala unaprijed na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koji su dopušteni tj. legalni načini oglašavanja na internetu i novinama(oglasnici, razno razni servisi za apartmane, banneri...)
Svi su oblici oglašavanja koje ste naveli legalni (ako mislite da li smijete to raditi) - svatko ima pravo oglašavati što želi, gdje želi kako želi (mislim da ove uobičajene načine, ne na ljepljenje oglasa po autobusnim stajalištima i sl., naravno) i nije potrebno za to imati obrt ili štogod takvo. Naprosto kontaktirate izdavača koji prodaje oglasni prostor, dobijete račun, platite, gotovo.

 

Što se knjigovodstva tiče, pretpostavljam da je to kao i s drugim vašim ulaznim računima.

 

mogu li registrirati internet domenu
Naravno, opet sve posve isto kao i gore. Idite na web-stranice bilo kojeg registrara kod nas ili u svijetu i zakupite koju god domenu se nudi.

 

Jedino o čemu ovdje vodite računa jest na kojoj vršnoj domeni želite imati svoju internetsku domenu (.com, .hr, i sl.) - o tome ovisi cijena. Kao građanin RH imate također pravo na besplatnu .hr domenu oblika "ime-prezime.iz.hr". Kao pravna osoba ili samostalna djelanost koja je registrirana pri nekom javnom registru imate isto tako pravo na besplatnu domenu oblika "ime.hr". O ovome se informirajte na stranicama CARNeta www.carnet.hr/dns/. Ja vam samo skrećem pažnju na ovu stranicu.

 

te se oglašavati na vlastitoj web stranici, odnosno napraviti web stranicu o svojim apartmanima?
Naravno. Sloboda govora je jamčena ustavom.

 

--

 

Pošto sam od moderatora dobio upozorenje da neki moji odgovori nisu bili usklađeni s realnošću, želim napomenuti da nisam odvjetnik, pa pričekajte da vam još odgovori neki odvjetnik. Imam međutim iskustva s izradama web-stranica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno tsereg!

 

Vjerovao sam da je situacija vjerojatno takva kako ste naveli no ipak sam tražio potvrdu sumnje jer sam prije koju godinu čuo od nekoga da je oglašavanje na netu ili ograničeno, zabranjeno, komplicirano... nešto. Sad sam napokon nagovorio svoje da se prebacimo na ovaj oblik poslovanja pa me je zanimalo kako stoji zakon na kraju krajeva da mi netko ne bi došao kucati na vrata s kaznom i uplatnicom u ruci... :D

 

Hvala još jednom na detaljnom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam i ja jedno pitanje :)

 

Koju djelatnost da registriram za obiteljske apartmane?

Do sada to nije bilo u sklopu obrta no kako ionako zapocinjem sa obrtom i to smo mislili ubaciti.

 

S tim ako postoji neka djelatnost di ne treba poslovni prostor, jer prvu godinu se ne mislim time baviti nego primarnom djelatnoscu za koju ne trebaju MTU, pa da mi sad kad zapocimam ne kompliciraju i dodatno opterete budget za start obrta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija