Jump to content

tužba zbog klevete


bosch

Preporučene objave

Poštovani,

tijekom 2008 godine dostavljač dostavne službe prilikom dostave robe na gradilište zadržava u vozilu dva dijela stroja, radnici koji su preuzeli ostatak pošiljke u dobroj vjeri potpisuju otpremni dokument te nakon kratkog vremena utvrđuju da nedostaju dva dijela stroja. Odmah smo pozvali vozača da provjeri da li su kod njega ostala dva dijela stroja što on negira. Činjenica je da je iz skladišta dostavne službe prema gradilištu krenula točna količina robe što je naknadno utvrđeno provjerom dokumentacije( bar kod primljene pošiljke u skladište se skenira). Nakon šest mjeseci isti dostavljač dovozi komplet dijelova u našu tvrtku. Prilikom isporuke djelatnica koja preuzima robu uviđa da nedostaju dva od ukupno osam paketa koji su trebali stići te daje dostavljaču to do znanja na što on pokazuje na hrpu paketa koji su bili otprije na skladištu te je uvjerava da je istovario svih osam paketa. Inzistira na potpisivanju otpremnice jer je kako tvrdi nepropisno parkirao te mu se žuri. Kako su u tvrtki bile dvije stranke koje je posluživala naša djelatnica ona u tako nespretnoj situaciji potpisuje otpremnicu jer ju je dostavljač zbunio tvrdeći da je isporučio osam paketa. Nakon par minuta uspjela je provjeriti dokumentaciju te napraviti pregled stanja robe na skladištu od prije i robe isporučene prije 10 minuta pri čemu joj pomaže kolega iz tvrtke. Zajedno su utvrdili da nedostaju dva paketa. Slijedi poziv tvrtki koja je isporučila pakete te oni tvrde da su poslali osam paketa što je djelatnik dostavne službe i potpisao. Također slijedi poziv skladištu ostavne službe u koje su paketi tijekom večeri stigli te su zaprimljeni u točnoj količini. Djelatnica tvrtke u tom trenutku zove šefa naše tvrtke koji nakon pola sata uspijeva saznati od operatera dostavne službe gdje je dostavljač koji je isporučio robu u našu tvrtku te vozi na lokaciju njegovog slijedećeg istovara. Dolaskom do dostavljača od njega traži da otvori rampu tovarnog prostora vozila kako bi utvrdio da li je dio robe ostao u kamionu. Dostavljač nije želio otvoriti tovarni prostor hineći uvrijeđenost zbog izražene sumnje da se smatra da je roba ostala kod njega u kamionu te poziva policiju te u prisustvu policije otvara kamion. U kamionu nije bilo sporne robe te policija uzima njegov iskaz, iskaz daje i šef naše tvrtke te potom odlazi od dostavljača. Od iporuke robe u našu tvrtku do dolaska šefa do kamiona proteklo je 40 minuta te je bilo dovoljno vremena da se dostavljač riješi robe iz kamiona.

 

Važno je napomenuti da nisu isporučena dva dijela stroja koji nisu stigli na gradilište prije šest mjeseci a čine komplet stroja i samo se sa ta dva dijela stroj može pustiti u pogon. Od naše djelatnice doznajemo da je isti dostavljač češće dostavljao robu u našu tvrtku te da se je jednom prilikom raspitivao o stroju koji nam tijekom 2008 nije isporučen na gradilište odnosno o njegovim karakteristikama te o komponentama koje čine njegovu cjelinu.

 

Naš šef nije obaviještavao nikoga o predmetnom događaju i o svojoj sumnji ali je po pozivu direktora dostavne službe službe kojemu se je dostavljač požalio na navedeni događaj očitovao sa svojim razmišljanjima i argumentima koji su gore navedeni. Od dostavne službe i dostavljača nije potraživao ništa.

Tijekom 2011 godine zaprimio je poziv na sud po tužbi koju je podnio dostavljač dostavne službe i to zbog klevete po kojoj ga dostavljač tuži zbog otkaza kojeg je dobio u dostavno službi tvrdeći da je otkaz uvjetovan zbog izražene sumnje da je on odgovoran za nestanak robe te potražuje isplatu 150 dnevnih dohodaka.

 

S obzirom da se naš šef mora javiti na zakazanu raspravu molim komentare na gore navedeno i eventualnu pomoć radi davanja iskaza na sudu. Rasprava je zakazana za 20. ovog mjeseca pa molim da što prije odgovorite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija