Jump to content

Izvanredni otkaz i neisplacene place


Tormento

Preporučene objave

Poštovanje,

 

trebam pravnu pomoc ili upute nekog od vas ako mi moze da objasni ili kaze par stvari.

 

Stvari su slijedece.

 

Postojeci poslodavac je u problemima i otvorio je kcerinsku tvrtku pod slicnim imenom, iz d.d. u d.O.o. i nastavio poslovanje. No uz to neki od nas su dobili sporazumni otkaz, medju njima i ja, otpremnina za mojih par godina mi je izračunata i dobio sam otkazni dokument koji sam potpisao. U kojem stoji da otkazni rok teće od dana potpisivanja, a ne od dana kad je vlasnik donio odluku ?.

Druga stvar, dva mjeseca sam radio bez plaće. Da li ja imam ikakvog prava i na koji način da tražim te neisplaćene plače, s obzirom da taj isti vlasnik sada radi pod drugom tvrtkom, i tobože je u plusu.

Da li bi se to isplatilo i kako to izvesti?

 

Ukratko, da li mi teće rok od potpisa ili od dana kad je vlasnik donio odluku, i da li u ovakvim uvijetima mogu ikako tražiti pravo na isplatu neisplaćenih plaća.

 

Unaprijed vam puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

puno je nejasnoća u Vašem postu. Prvo pišete naziv posta Izvanredni otkaz što je jedna stvar prema zakonu o radu, a zatim navodite sporazumni raskid ugovora o radu.

 

Dakle, ako ste potpisali ovaj zadnji, Vi niste dobili otkaz nego ste se svojevoljno dogovorili s poslodavcem oko prestanka radnog odnosa, potpisali ste ugovor i u njemu dogovorili sva bitna pitanja oko prestanka rada-i otkazni rok, otpremninu ako je ima, eventualna daljnja potraživanja ugovornih strana itd.

 

Dakle, kod sporazumnog raskida nema odluke poslodavca kako navodite, već ste se međusobno dogovorili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani:

Zaposlen sam kod privatnika kod kojeg sam proveo dvije i pol godine rada u inostranstvu (u stalnom radnom odnosu),od 6-tog mjeseca me drži na ćekanju koje ne isplaćuje,ujedno mi nije isplatio niti plaću za 6-ti mjesec i od tada ne uplaćuje niti mirovinsko ni socijalno.U više navrata sam stupio u kontakt s njim gdje je obećao da će se sve isplatiti i da ću ponovno poćeti raditi ali to i do danas nije ostvareno i samo me vremenski zavlaći a ne želi mi dati otkaz da ostvarim svoja radnička prava i drugo radno mjesto.Obratio sam se Državnom inspektoratu koje mi je savjetovalo da dam izvanredni otkaz ali se bojim da će pronaći rupu u zakonu i negdje me oštetiti sa plaćanjem kao npr:otpremninom,zaostacima naknade koje provodim na čekanju i u najgorem slučaju plaćom .Zamolio bih Vas da mi pomognete pravnim savijetom.unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija