Jump to content

Tumačenje jedne fakultetske odredbe


ChiliKimi

Preporučene objave

Imam problem s FFZG i jednim njegovim odsjekom.

 

Problem je oko priznavanja izbornih kolegija na romanistici, točnije na Rumunjskom jeziku i književnosti.

U opisu studija stoji sljedeće:

 

Studenti do ukupnog broja od 15 bodova biraju izborne predmete.

[1] Osim ponuđenih, studenti kao izborne mogu izabrati lingvističke, književne i povijesne kolegije srodnih tema na drugim studijima na razini Odsjeka za romanistiku, odnosno Filozofskog fakulteta te strani jezik struke.

 

 

 

Izvor te informacije je http://www.ffzg.unizg.hr/programi/preddiplomski.html Također tu istu informaciju su ponavljali na oglasnoj ploči odsjeka svakog semestra pri stavljanju novog rasporeda.

 

S obzirom da nisu ponudili kolegije koji bi bili predmet mog interesa potražila sam izborne kolegije na drugom odsjeku, konkretno na mojoj drugoj studijskoj grupi ( Južna slavistika ). Tamo sam položila izborne kolegije.

 

U pitanju su sljedeći položeni kolegiji:

 

1.Razdoblja i vrste slovenske književnosti – 3 ECTS

2. Suvremena bugarska književnost – 4 ECTS

3. Tečaj slovenskog 1 – 4 ECTS

4. Bugarski jezik 5 – 4 ECTS

5. Suvremena bugarska poezija – 4 ECTS

6. Makedonska poezija – 4 ECTS

 

Ukupno: 23 ECTS položenih izbornih kolegija koji sa 67 obaveznih kolegija na Rumunjskom jeziku i književnosti daju zbroj od ukupno 90 ECTS bodova.

 

Kao što se vidi iz priloženog većinom su to književni kolegiji koji mi kao takvi nisu bili ponuđeni na matičnom odsjeku.

 

Smatram da sam zadovoljila uvjete koji su bili traženi jer u programu studija stoji da moraju biti srodnih tema što ovi položeni kolegiji i jesu. Znači na svakom od njih smo se doticali građe i samog rumunjskog jezika, odnosno književnosti s obzirom da se radi o istočno Europskim zemljama koje graniče.

 

Molim vas za vaše mišljenje da li, po gore napisanom u programu studija, imam pravo na priznavanje tih izbornih kolegija o kojima mi ovisi završetak studija.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da Vam konkretan odgovor na Vase pitanje ne moze dati nitko na Legalisu. Pitanje spada pod struku pa pretpostavljam da sva neslaganja morate rijesiti s mjerodavnim sluzbama na fakultetu.

 

 

 

U opisu studija stoji sljedeće:

 

Studenti do ukupnog broja od 15 bodova biraju izborne predmete.

[1] Osim ponuđenih, studenti kao izborne mogu izabrati lingvističke, književne i povijesne kolegije srodnih tema na drugim studijima na razini Odsjeka za romanistiku, odnosno Filozofskog fakulteta te strani jezik struke.

 

 

Sto se tice tumacenja. Ova odredba je sasvim jasna. Odabir suzava na razinu Odsjeka za romanistiku, a ne nekog drugog. A kazete da je to vise puta isticano i na oglasnim plocama, tako da, mislim da se ne mozete zaliti na odredbu.

Pitanje je sada kako je fakultet uopce onda odobrio upisivanje predmeta koji nisu u skladu gore navedene odredbe. Ne znam kako to funkcionira na ffzg no mislim da Vam je to (dopustanje upisa tih kolegija na "mjesto" onih koje je trebalo) jedina slamka za koju se mozete uhvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je netočno tumačenje odredbe, jer piše ODNOSNO filozofskog fakulteta. Sami su krivi i danas sam rješila problem i priznali su mi sve položene izborne kolegije s drugog odsjeka.Vjerujem da će sad promijeniti tu odredbu ali zakonski sam ja u pravu što mi je danas i potvrđeno od strane studentskog pravobranitelja i prodekana i rješila sam svu papirologiju. A kako su mi dopustili? Pa to je ipak filozofski sa 30 studijskih grupa i nebrojeno kombinacija, plus što nisam bila u studomatu jer tad kad sam se upisivala studomat nije bio uveden na ffzg. Čak su i priznali da mi nisu dali adekvatne kolegije koji su bitni za moj akademski napredak :kavica:

 

Uglavnom pozitivno sam rješila problem :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija