Jump to content

Novi pravilnik o radu sa sistematizacijom i...


otkaz

Preporučene objave

....ostalim prilozima dostavljen na rok od 10 dana na raspravu i očitovanje, sve po člancima 125. i 126. ZoR-a....

evo dopisa sindikalnom povjereniku:

 

Temeljem poglavlja XV. – Pravilnici o radu, članaka 125. i 126. te poglavlja XVII.- Sudjelovanje radnika u odlučivanju, podnaslova-Obveza savjetovanja prije donošenja odluke, članka 149. Zakona o radu (N.N. br. 149/2009. i 61/2011.) i ovlaštenja iz članka 31. točka 9. Izmjenjenog Društvenog ugovora o usklađenju X tvrtke, Uprava - direktor X tvrtke (dalje u tekstu: Poslodavac), sa svrhom savjetovanja sa sindikalnim povjerenikom dostavlja novi Pravilnik o radu, sa svim pripadajućim sastavnim djelovima nove Sistematizacije (navedenima u privitku) koje su sastavni dio Pravilnika o radu na

 

RAZMATRANJE I OČITOVANJE

 

te sindikalnom povjereniku određuje rok za razmatranje do zaključno 27.09.2011. te mu nadalje određuje krajnji rok za očitovanje dan 30.09.2011. koje treba Upravi Društva dostaviti u pisanom obliku.

Naznačuje se da je datum stupanja na snagu novog Pravilnika o radu dan 10.10. 2011. godine.

Poziva se sindikalni povjerenik X Y da u zadanim rokovima provede sve radnje prilikom kojih se poziva na pridržavanje zakonskih propisa.

Ovaj akt je sastavljen u 3 (tri) istovjetna primjerka od kojih se svakoj strani uručuje po jedan primjerak.

 

 

 

S poštovanjem!

 

U prilogu:

1. Pravilnik o radu

2. Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta s pregledom koeficijenata složenosti radnih mjesta

3. Grafikon organizacijskog ustrojstva

4. Sistematizacija radnih mjesta (s imenima radnika) – tablični prikaz

5. Sistematizacija radnih mjesta s koeficijentom složenosti

radnih mjesta (s imenima radnika) – tablični prikaz

6. Pravilnik o nagrađivanju i sankcioniranju radnika

7. Opis poslova sistematiziranih radnih mjesta (s imenima trenutačnih

izvršitelja istih – uposlenih radnika Društva)

 

Dostaviti:

- Sindikalni povjerenik

- Uprava Društva

- Arhiva

 

U X mjestu: 19.09. 2011. godine

 

 

 

 

POTVRDA O PREUZIMANJU:

U X mjestu, 19. 09. 2011.

 

Pitanje - molim odgovor: ako će biti negativan stav po Očitovanju ( svima se dižu plaće - mjenja se dosadašnji glavni poslovođa a osnivaju-reorganiziraju se 4 nove R.J. s grupovođama...kadrovskoj osobi a ujedno i voditeljici općih poslova -apsolutno nestručna i nekvalitetna djelatnica; propisuje se umjesto "suradnik u razrednoj nastavi" kao školska sprema "VŠS, SSS-upravnog smjera" ( i ostaje i dalje na tom radnom mjestu- za sada)...... dakle - mora li se poštivati stav sindikata ili se smije donijeti Novi pravilnik o radu sa sistematizacijom radnih mjesta i pregledom koeficijenata složenost...?

(Usput- "udarnici" lani nisu ni prstom mrdnuli da do 30. 06. donesu novi Pravilnik o radu - s bivšim direktorom na čelu)

Veliko Hvala!!!!

 

p.s. važna napomena : upravo zbog inspekcijskog nadzora po bivšem direktoru koji je bio reizborni i prije mandata nije bio zaposlenik našeg d.O.o.-Društva (gradskog) i isti bivši direktor, (nakon isteka mandata i raskida ugovora o radu traži zaštitu svojih nekakovih radničkih prava po ZOR-u koja su vezana za radnike a ne reizborng tj. Upravu-direktora) (gradskog) donošen je novi Pravilnik o radu te kako su sistematizacija i drugi akti sastavni njegov dio - a iz iz nasušne potrebe zbog milijunskog duga nastalog nenamjenskim raspolaganjem sredstvima Hrv, voda - htio sam sistematizacijom funkcionalnije po radnim grupama "preurediti" Društvo - prema stručnim i inim kriterijima i najvažnije - samo je dio radnika do sada imao opise poslova i 99% u sastavu opisa poslovo nije mjenjano!!!! No, otpor prema meni a i žal za "zlatnim" vremenima sjedeljki i derneka očito je za pojedince duuuga i nepovrana prošlost...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija