Jump to content

Porezna kartica


Sanja07

Preporučene objave

Dala sam otkaz i prilikom dolaska po sve papire uocila sam sa nedostaje porezna kartica,kad sam pitala gdje je racunavodstvo je reklo da je nemaju i da neznaju dal sam je predala,moje pitanje je dal mi obavezno moraju vratiti poreznu karticu i dal je mogu zloupotrijebit ?

Meni je malo cudno kako to da ju nemaju kad sam radila za 2 njihove firme(cca 4 god) kojima je isti vlasnik npr. Kino klub Zagreb od 05/2007 do 02/2011 pa sam stavljena na novo radno mijesto i odmah prijavljena u drugu firmu npr. Kino Split odmah od 02/2011 pa do danas.Onda sam ih zamolila da mi izdaju potvdu da je porezna kartica "zagubljena" i da je namaju što oni odbijaju i vele da ne postoji nikakav dokument da sam ja opće njima predala poreznu karticu.Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da se ipak radi o dvije različite pravne osobe , bez obzira na jednog vlasnika , možda se stvarno dogodilo da vam je porezna kartica ostala u onoj prvoj firmi. Nije baš ispravno, trebali su vas tražit poreznu u onoj drugoj, al evo u praksi se svašta događa. Vašu poreznu karticu ne može nitko zloupotrebiti, jer služi samo poslodavcu kod obračuna plaće tj utvrđivanja poreza na dohodak. Da zna kojoj poreznoj upravi pripadate, da li imate npr. uzdržavanih članova...

Ja obično kod prijava i odjava napravim potvrdu o zaprimljenim, odnosno predanim dokumentima. Crno na bijelo, svakom svoj primjerak i čist račun duga ljubav. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija