Jump to content

prijava za silovanje


vesnica

Preporučene objave

Molim vas ako mi možete pomoći ili dati savijet što se može očekivati kad je netko prijavljen za silovanje. Bratić mi je od strane svoje djevojke prijevljen za silovanje. bili su u nekoj vezi i to se vidjeli sveg 2-3 puta s tim da mu je slagala svoje ime i godine. Taj je imala 17 godina a rekla da ima više što bi se po njoj reklo da ima više godina. Nakon 2 godine kad se nisu više ni vidjeli ni čuli ona ga prijavila za silovanje, 2007 godine. Poslije toga 2008 imaju prvo ročiste di ona daje svoju izjavu i on svoju i navode svoje svjedoke. Angažirao je najbolju odvjetnicu, svjedok mu je najbolji prijatelj koji je bio u vezi sa sestričnom te dotične i drugi svjedok policajac jer su bili priajtelji u to vrijeme kad su oni hodali. A ona je uzela pravobranitelja što joj je država dodijelila i svjedok su joj dvije priajteljice. I više nikakvi dokaza niti bilo šta. Znači samo kome sudar da svoju vjeru i kome će povjeovati, jer dokaza nema nikakvih. Od tada do sada bila su 2-3 ročišta di su svjedoci saslušani i di je žrtva sama dala izjavu da je nekoliko puta pristala na odnos svojom voljom. I sad nakon 4 godine zakazano je zadnje ročište za 12.10 di je konačna odluka. Njegova odvjetnica mu je rekla da nema neke šansi da bi dobio zatvorsku kaznu a nikad se ne zna, ali da će sigurno dobiti uvijetnu kaznu, novčanu i snositi troškove suda. Sada me zanima je li moguče da će dobiti zatvorsku kaznu zbog toga što je imao seksualni odnos sa maloljetnicom mada i nije znao da je maloljetnica jer nju zakon štiti, mada sve okolnosti potvrđuje da je to izmišljeno da bi mu se osvetila jer ju ostavio zbog druge djevojke? Šta vi mislite o tome? Puno bi sa svojim odg pomogli . Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam ništa o iskazima svjedoka, ali zašto polazite od pretpostavke da bi vaš bratić mogao biti proglašen krivim za silovanje, a ne oslobođen optužbi?

 

S druge strane, naveli ste da je djevojka imala 17 godina, a Kazneni zakon ne inkriminira spolni odnošaj s maloljetnikom, već s djetetom (a u smislu toga zakona dijete je osoba koja nije navršila 14 godina života), a to je sasvim drugo kazneno djelo, različito od silovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Vam puno na vašem vremenu i trudi što ste pokušali odgovoriti na moj upit. Pa njemu je svjedok prijatelj koji je s njim bio u to vrijeme dok su oni "hodali" s njezinom sestričnom, i drugi dečko koji je njegov prijatelj a sad je policajac i njegovi roditelji, jer je ona navela u iskazu da je istukao pred zgradom ( a zgrada je u cenrtu grada di masa ljudi prolazi u pola bijela dana) i da je odveo u stan svoj di živi s roditeljima jer kao tu je navodno po njenom iskazu i silovao! A njegovi roditelji su znali za njih dvoje i dolazio je s njom u stan di živi s roditeljima i kad su njegovi roditelji bili doma, znali su skupa biti u sobi. A prijatelji su dali samo svoj iskaz kako je to njihovo hodanje bilo za to to vrijeme dok su oni " hodali", jer jedan od njegovih svjedoka upoznao njega s njom, tako je i došao u kontakt s njom. A njeni svjedoci su njena mama i njena prijateljica. To je više vjerovanje na riječ, jer nema sud nikakvih dokaza vidljivi, niti neke nalaze da je došlo do silovanja i fizičkog matretiranje nad njom od strane njega. To je više kome sudac pokoloni svoju vjeru, njoj ili njemu. Ali šta nas pati, da li u našem pravosuđu ima uopće pravde da bi istina izašla na vidjelo? Što danas žena muža može optužiti za silovanje ako je došlo do odnosa protiv njene volje, jer tako u zakonu stoji. Treca stvar da li će njoj sudac povjerovati na njenu rijeć, i presuditi u njenu korist , da je došlo i bilo silovanje? Toga se mi bojimo, što nevin mogao ispaštati za nešto nije napravio jer se ona želi samo osvetiti i želi samo novac, jer njoj nije u cilju da završi u zatvoru već novac i ona bi sad i povukla optužnicu a neće jer se boji da ne snosi troškove suda i da bude ona kažnjena za lažnu optužbu i lažno svjedočenje,a to smo saznali iz bliski izvora koji su u kontaktu s njom, ali mi nemamo dokaz da bi na sudu to iznijeli i dokazali koji je njen cilj, a da bi s njom razgovarao sud je donio odluku da se ne smije njoj približavati. A svi mi znamo da sudci rade u državnoj službi i da je to jako osjetljiva tema u društvu i da on sebe mora zakonski ograditi, jer se netko može žaliti, ako on odluči da nije bila silovana, da uopće nije došlo do toga. Hvala još jednom na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija